Om mig
Bloggen Träningsglädje, www.traningsgladje.se, är en hälsoblogg och en blogg om träning som funnits sedan 2006. Idag är Träningsglädje en av Sveriges största bloggar inom outdoor; till exempel cykling, löpning och skidåkning.
Jag som skriver hälso- och träningsbloggen Träningsglädje heter Sara Rönne. Jag vill uppleva livet och tusen känslor i ett par löparskor, på en cykel eller på skidor – med svett i håret och endorfinruset i kroppen.
Här på min blogg kan du läsa om löpning, cykling, skidåkning, simning, styrketräning, träningsresor, tankar om hälsa, träning och livet – och så en hel del mat och recept.
Jag minns inte mina personbästan eller rekord, men jag kommer ihåg alla känslor. För mig är det resan som är målet med min träning. Träningsglädje när det är som allra bäst.
Jag bor i Åre och Stockholm. Mitt hjärta slår för somrar och vintrar. Träning inomhus och utomhus. Jag är utbildad skidlärare och cykelinstruktör. Jag är anlitad inspiratör och föreläsare.
Min blogg Träningsglädje är en del av mitt jobb. Jag jobbar med digitala medier och framförallt digital PR och content management. Jag föreläser ofta om olika aspekter i vår digitala samtid. Jag är även frilansande fotograf och skribent.
Tusen tack till dig som läst den här träningsbloggen under alla år – och som varje dag fyller den med meningsfulla kommentarer och som skickar mig uppskattande mail. Du är en stor del av traningsgladje.se – och du är en bidragande faktor till varför den här bloggen så ofta finns på topplistor när bästa hälsoblogg och träningsblogg ska rankas. Du inspirerar mig!
Kontakt: [email protected]
Twitter, Instagram, Snapchat och Pinterest: @sararonne
Jag tar gärna emot pressinformation. För icke beställt material ansvaras ej. Alla samarbeten (affiliatelänkar och sponsrade inlägg) märks ut enligt marknadsföringslagen.
Alex: via nätet eller i affären. kostar en slant men håller länge och är drygt. bra mat är värd sina pengar tänker jag, så har inte reflekterat så värst över priset. kostar väl lite mer än en ben and jerrys men definitivt bättre och räcker länge. 🙂
VAR köper du dina chiafrön?!?! Är det bara jag som tycker att det är SVINDYRT hehe 😉
[…] Passa på att göra en chiapudding innan du går och lägger dig ikväll. Om du har chiafrön hemma alltså. Det finns ett gäng recept där ute men här är det bästa receptet på chiapudding jag vet. Samma recept funkar oavsett mjölk, det funkar med både havremjölk och kokosmjölk och annan mjölk. Här har jag förresten gjort chiapudding med choklad. […]
Johanna: haha kanske jag som är bloggskadad och aldrig tänkt tanken 🙂
Cecilia: ja, jag gör också kvällen innan – så smidigt och snabbt!! tusen tack vad glad jag blir att du gillar både blogg och bilder!
Maria: pistagenötter har jag ju hemma, DET ska jag ha på min nästa chiapudding. måste nog göra pistagesmoothie förresten…
Eftersom jag är allergisk mot mjölk så tycker jag att chiapudding är toppen som mellanmål. Kryddar med allt möjligt: vaniljpulver, rå kakao, kanel, kardemumma, pepparkakskrydda (gav galet mycket jullängt!), och ibland bär i också, men oftast har jag bären som tillbehör. För att få det lite mer ”crunchigt” (och slippa grodyngelskonsistensen ;)) så har jag solrosfrön eller pumpakärnor på, men har även haft gojibär, kakaonibs, pistagenötter, kokoschips mm på och allt funkar :). Jag äter det nästan varje dag! Vill jag ha det till frukost äter jag en macka med bra pålägg till, eller två kokta ägg, och då håller jag mig mätt i flera timmar.
Jag bara älskar chiapudding! Det bästa är att den görs på kvällen eftersom jag går upp 04.30. Men jag har aldrig haft kakao i, det måste jag absolut testa!!
Du har en fantastisk blogg och ännu bättre foto 🙂 Kram Cia
Haha, tack för svaret 🙂 Jag brukar liksom hålla i mina burkar, men kanske jag måste testa med tallrik under. Diskmaskin har vi ju, så det är inte problemet, det är nog mer min neurotiska sida (har ibland lite små drag av Monica i Vänner ;)).
Madelaine: yes do it!
Mums. Måste testa denna där med chocolate :p
Alexandra: har du några tips att dela med dig av?
Johanna: haha, jag har aldrig tänkt på det som en issue faktiskt!! jag äter det precis så som det ser ut på bild! burken står ju på en tallrik, och diskmaskinen gör jobbet sedan. 🙂
Alltså, jag måste fråga för jag har undrat länge (inte bara just hos dig utan hos alla möjliga instagramprofiler och bloggare): hur kan du/ni leva med att era chiapuddings/smoothie-kärl blir så kletiga av att låta innehållet rinna över kanterna för att det ska bli en snygg bild? 😀 Jag antar ju att du/ni äter det efter att bilden tagits och då finns är ju smoothien/puddingen/sirapen där på utsidan och kladdar. Jag har försökt – för bilden skull – men har alltid varit tvungen att torka av med trasa och papper och allt möjligt för att sen faktiskt kunna äta eller dricka det jag gjort och oftast har jag inte tid med den proceduren 🙂
Börjat samla på blandningar man kan göra chiapudding på. Det är så gott till frukost. 🙂 Det här lät supergott!
Emmi: ljuset var magiskt – tack!!
Mikaela: men ja ja ja – låter supergott. måste prova!! och du – tack!!
Charlotta: tusen tack! mums, måste köpa pumpa nu känner jag. och kolla din blogg för recept!!
Som vanligt: Fantastiska bilder! Åt också chiapudding till frukost, en helt drömgod med pumpa som smakade som att äta pumpapajsfyllning (älskar pumpapaj). Ska pränta ned recept på bloggen senare:)
Åh chiapudding, mums.
Jag är insnöad på att blanda med havredryck, ingefära, kanel, kardemumma och ner med gojibär. Sedan på morgonen toppar jag med banan och valnötter och pudrar på lite mer kanel. Mums!
Tycker din blogg är så härlig!
Vilka fina bilder!
Marja: ja, jag såg det på ica och var tvungen att köpa…
Chokladagave lät spännande! Tycker mycket om chiapudding jag med 🙂
Susanna: ät något till kanske? ett ägg, en frukt? jag håller mig mätt ganska länge, brukar ju blanda i någon form av mjölk och har oftast lite nötter på också.
Elin: ja!
Anna: ja, om man inte gillarkonsistensen så är det nog svårt – för då är det liksom inte smaken. du får äta något annat helt enkelt. 🙂
Provat, chiapudding – senast med raw cacao, vaniljpulver i mandelmjölk. Tyvärr får jag konstatera att jag fixar inte konsistensen och får svårt att få ner den.
Mums! Måste göra Chiapudding, och det snarast!
Jag är besatt av chiapudding nu! Dock ett litet problem, jag håller mig inte så mätt så länge. Känner du samma sak eller hur får du puddingen mer mättande?