Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Har du någonsin tänkt på skillnaden?

Det är söndag morgon och senare idag styr jag bilen ner mot Stockholm för lite storstadspuls. Kontrasterna gör livet och det ska bli fint att få springa på trottoarer istället för grusvägar, i alla fall för några dagar.

För precis ett dygn sedan, när det fortfarande var lördag morgon och klockan ännu inte slagit 8 var jag ute och rullade på grusvägarna i skogen. Min cyclocross fick bekänna färg över småsten och större sten och bitvis skakade mitt huvud så mycket av det ojämna underlaget att synfältet blev alldeles dimmigt och i sandröken i utförsbackarna krampade händerna av att inte tappa styret. Trots farten upplever jag att jag har mycket mer kontroll på min landsvägscykel och min cyclocross än jag någonsin hade på min mountainbike som jag bara ägde några enstaka månader.

Efteråt åt jag långfrukost med mina föräldrar och särskilt min mamma som firade födelsedag. Vi gjorde en utflykt till Skärså i Söderhamn och åt röding på Albertinas och när vi kom hem svängde pappa ihop sin ”Eton mess”-tårta som redan fått kultstatus hos oss.

På kvällen hade både jag och Hazel energi så det blev över vilket passade fint för fem kilometers fartlek på grusvägarna häromkring. Svetten droppade på det sätt som den bara gör när man har riktigt hög puls, och det är frigörande. Det är en annan slags svett än den från lågintensiva långpass som är mer glansig på huden.

Har du någonsin tänkt på det – själva skillnaden? Eller kanske är det bara jag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • När du nu nämner det så har du rätt, jag svettas olika. Vet precis vad du menar 🙂

  Svara
 • Näe, det har jag inte tänkt på tidigare men NU fattar jag ju… Har liksom trott att det där droppiga svettandet haft med typ vätskestatus/allmän häslostatus att göra och inte med typ av träning. Jajisses vad man kan svettas ibland, så där så det rinner stora pölar ner i ögonen och vidare neråt.
  Nu blir jag nyfiken på Eton mess-tårtan!

  Nipe 2017-07-09 11:19:07 http://enlitenplatsietern.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Nipes kommentar.

   haha ja alltså det kan ju vara så också, jag har inte direkt någon forskning bakom min teori 😀 här är ett klassiskt eton mess-recept: https://www.koket.se/eton-mess-med-rabarber-och-marang men vi hade bara marängbotten, rabarberkräm, marsansås, grädde och bär på toppen. superenkelt!

   Sara Rönne 2017-07-09 23:51:08
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!