Stranden i Alassio

Vår guide Lorenzo har förstått att det här med stränder går hem hos oss och medan gårdagen bestod av en beach club utanför San Remo så bestod dagens utflykt av en tre kilometer lång sandstrand i Alassio. Vinden var mjuk och havet var stilla och hettan brände sanden redan strax efter 9 på morgonen då vi kom dit.

Alassio beach

Stranden består av olika delar, lite beroende på hur mycket pengar man är villig att betala: antingen ingenting och så tar man med sig sin egna handduk och trängs. Eller så betalar man allt från lite till lite mer och får olika grader av trängsel. Vi var nästan längst bort på stranden och hade det mesta för oss själva. Alldeles bredvid solstolarna köpte vi perfekta cappuccinos som vi drack under vårt gigantiska parasoll som täckte oss alla fem.

Alassio beach

Några timmar senare, efter livliga diskussioner som sig bör i Italien och ett väldigt långt dopp i Medelhavet, promenerade vi in till stan Alassio för lunch. Det var en mysig liten stad med små gränder som var alldeles för smala för ens italienska bilar att tränga sig igenom. Det finns en hel del turister här, men de består av Italienare vilket jag tycker ger en härlig känsla till just det här stället – och faktiskt hela regionen Ligurien, eller italienska rivieran.

Alassio

Sofia, Lorenzo och Katarina
Alassio

Alassio

Sofia har fått mig hooked på Caffe Affogato; espresso med en kula glass i. Gott!

Alassio

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!