Kontraster och microblading

Jag lever loppan i Hälsingland; springer, cyklar cyclocross och landsväg, går på 12-årskalas och hänger i lastremmar från en traktor. För många år sedan tillverkade jag en egen TRX, och idag hänge jag upp en lastrem på traktorn och så fick det bli min variant på Redcord (slingträning).

Igår hade jag träningsvärk i kroppen efter onsdagens Redcordträning hos Magdalena på Nordic Refit. Jag ska dit nästa vecka igen, men ville träna lite mellan gångerna hos henne. Jag har en TRX med mig till Hälsingland, men skillnaden mellan en TRX och en Redcord är att en Redcord har två fästpunkter, vilket möjliggör för lite annan funktion på övningarna.

När jag är i Hälsingland sminkar jag mig aldrig. Tvättar sällan håret. Duschar inte mer än nödvändigt eftersom jag inte riktigt orkar. Ofta när jag är här är det som att jag är på konstant träningsläger. En powerwalk med Hazel. En stigspringartur i skogen. Kanske ett långpass.  Landsvägscykling på min racer. Skogskörning på min cross. Lite stand up paddling. Många dopp i älven.

Jag gillar kontrasten den kontrasten i livet. Den versionen av mig som är så väldigt uppstyrd och den versionen av mig som faktiskt inte kunde bry mig mindre. Jag tycker om sot på händerna och doften av rök från en kvällseld i håret och jag tycker om mina dyra kläder i garderoben.

Kontrasterna fortsätter hela vägen. Jag bryr mig inte så väldigt mycket om smink, men är noggrann med vad jag köper och vill – såklart – att det ska se bra ut. Det är därför jag gjort fransförlängning hos Ullis på Puder i snart 8 år. För då behöver jag inte krångla med mascara som är det tråkigaste jag vet.

Jag behöver inte krångla med så mycket annat heller för med snygga fransar, en bra foundation och markerade ögonbryn så är jag good to go oavsett om det gäller jobbmöten eller en loppis på landet (ja, det där skrev jag bara – jag går inte så mycket på loppisar).

Jag har alltid haft (enligt normen) bra ögonbryn men har ändå brukat fylla i dem med ögonbrynspenna lite för att få dem mer markerade. Snygga bryn ramar in ansiktet tycker jag. Fast numer behöver jag inte fixa ögonbrynen heller för jag har gjort microblading hos samma Ullis som jag nämnde ovan.

Microblading gör man i två steg och jag bloggade om första gången jag gjorde det; då vi la grunden. I månadsskiftet mellan mars och april var jag hos Ullis igen för att fylla på och göra klart och jag är så himla nöjd sedan dess. Jag sminkar dem inte alls sedan dess och det går inte att se att jag egentligen har som tatuerade hårstrån under mina vanliga hårstrån.

Jag har försökt att fota mina ögonbryn några gånger eftersom ni har frågat hur det egentligen ser ut. Och svaret är precis som på bilderna nedan. Jag har inget smink alls på de bilderna (inte heller har jag duschat men däremot samlat på mig vägdamm från ett cykelpass och svettats under en löprunda), men däremot fransförlängning och microblading. Och jag är så sjukt nöjd. Oavsett om det regnar eller snöar eller om jag badar eller svettas på en nattklubb (vilket i och för sig bara har hänt en gång hittills men man vet ju aldrig) så behöver jag inte tänka på kletig make up.

Det enda jag behöver fokusera på är att duscha. Och att använda bra foundation eller underlagscréme om jag skulle känna för det. Just nu är Chanels CC med SPF 50 min favorit eftersom den är tunn och somrig. Jag använder även Chanels puder (i löst format – stor burk) och ibland rouge från Mac.

Jag är stamkund hos Ullis och jag vet att några av er gått dit för att fixa fransarna efter att jag bloggat om det. Så här kommer en hälsning från Ullis: om du är nyfiken på microblading så hör av dig till henne och berätta att du läser min blogg så får du priset 2900 kr istället för 3500 kr. Maila henne på !

Om du har några frågor om min erfarenhet av microblading eller fransförlängning så ställ dem i kommentarsfältet så ska jag svara – eller så ber jag Ullis om svar!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Jag har haft lust med både fransar och microblading, just för att jag tycker det är så otroligt tråkigt att sminka mig, men samtidigt känner mig så blek och trist utan det. Har aldrig smink på mig hemma när jag är ledig, men på jobbet osv. Det andra besöket för touch up inom ca 4-6 veckor, är det inkluderat i priset? Betalar man samma belopp efter ca 1-2 år, dvs runt 3000-4000 kr, eller betalar man mindre? Det blir ju annars ett otroligt dyrt underhåll.

  Anna 2017-05-26 00:33:37
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Hej hej Anna! Ja i priset ingår de båda tillfällena. Ska kolla med Ullis hur det ser ut år två!

   Sara Rönne 2017-05-26 01:03:26
   Svara
 • Jag har länge funderat på microblading. Jag är blond med vita, fjuniga ögonbryn så pennan är min bästa vän. Att färga är inget alternativ eftersom det hålls snyggt i max 7 dar.
  Det är snyggt på dig , och på andra som gjort.

  Daniela 2017-05-22 10:35:40
  Svara
 • Att tatuera ögonbrynen är det bästa jag gjort!

  Tove Larsson 2017-05-21 19:18:10 http://tovelarsson.se
  Svara
 • Intressant med ögonbrynen! Mina hade säkert behövt sig lite sånt (är blonda och fluffiga) men äsch, låter omständigt 😉 Men fint blir det!

  Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek! 2017-05-21 18:24:21 http://cykelkatten.cc
  Svara
 • Fransar har jag inte ro att göra – orkar inte ligga still så länge regelbundet (eller har inte tiden).
  Men däremot har jag också 3D bryn – sååå skönt! Behövde dock fylla i efter ett år.. men värt ändå. Mest jobbigt för att första veckorna efter är så kolsvarta (blir så oerhört skarpt för mig som är så ljus i mig själv)

  Lisa Livet från den ljusa sidan 2017-05-20 08:09:33 http://Livetfrandenljusasidan.se
  Svara
 • Trenden med att göra ögonbrynen verkar verkligen ha tagit fart. Själv sminkar jag mig inte sen 4 år tillbaka (gick från massor till 0 över en natt, bloggat om det här: , gör inga fransar eller bryn heller.

  Jenn - Forever abroad 2017-05-20 07:38:29 https://jennifersandstrom.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!