Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Dina fördomar om mig – och den ärliga sanningen!

Ibland skulle man vilja vara någon helt annan och träffa sig själv. Eller åtminstone veta vad andra tycker om en. Hur uppfattas man av sådana man inte känner? Och – av sådana som man faktiskt känner rätt väl?

Jag var nyfiken på det och bad er säga vad ni trodde, tyckte och tänkte om mig i det här inlägget. Jag tyckte det blev så intressanta kommentarer men kom på att allra mest intressant blev det om de sattes i ett sammanhang. Därför bad jag två av mina vänner, Annika och Ella, kommentera era påståenden. Du som läst min blogg sedan förut känner Annika och Ella. Båda är raka, tydliga och ärliga. Kanske får jag ångra det nu?

Här är dina fördomar om mig baserat på påståenden i mitt kommentarsfält – och den ärliga sanningen om hur jag egentligen är.

Men först; tre bilder som säger lite olika saker, där den första är hur jag ibland vill vara och bild nummer två är hur jag tror att jag uppfattas på den här bloggen. Och bild nummer tre är hur jag tror jag är bland vänner off screen. Men vad vet jag om det stämmer, egentligen?


Jag tror att du sprider väldigt mycket positiv energi

Ellas svar:

Ja. Du är väldigt rolig, sprallig och varm, men kan även vara lugn och tillbakalutad och måste inte alls vara i centrum, snarare tvärtom.

Annikas svar:

Absolut! Det är sällan du är negativ och när du väl vill älta (för du rasar då och då utan att bloggläsarna vet) så tycker jag det finns belägg för det hela. Älskar att få upprörda sms av dig – uppfriskande i en fin fasad.

Mitt svar:

Jag hör ofta att jag har någon form av energi i mig och fick nyligen den absolut finaste komplimangen någonsin som sa just det. Numer ”rasar” jag alltid off screen, men så har det inte alltid varit.

Jag tror att du har något slags vemod i bakgrunden som inte berättas om men som ändå lyser igenom ibland

Annikas svar:

Nej. Mer att du är reflekterande och i perioder tänker mer på vägen framåt både privat och jobbmässigt.

Ellas svar:

Nja, inte mer än någon annan skulle jag säga. Eftertänksamhet finns där däremot, men inte av det tunga slaget.

Mitt svar:

Jag kan tycka att vemod är vackert och kan fastna i det tillfälliga vemodet på ett bra sätt; när solen skiner till exempel. Men jag tror att det uttrycks mest här och inte så mycket med mina vänner. Men jag tar inte med mig vemodet framåt och rent fysiskt.

Jag tror att du är privat och med hög integritet

Annika:

I bloggen är du personlig. Med vänner privat! Du är en otroligt lätt person att vara vän med då du är likeble men vissa ämnen går inte att närma sig.

Ellas svar:

Stämmer verkligen!

Mitt svar:

Spot on. Jag har hög integritet – men det är jag inte så medveten om egentligen. Dessutom måste jag genast höra av mig till Annika för att se vilka ämnen man inte kan närma sig mig med…

Jag tror att du är äventyrlig 

Annikas svar:

Vad är ett äventyr? Jag tycker du är bra på att träna eller ta dig till fina platser utomhus.

Ellas svar:

Både och, hela ditt liv är på sätt och vis ett äventyr och du vill alltid maximera livet. Samtidigt så tror jag att det som andra kan se som äventyr är mer vardag för dig. Att bo på flera olika ställen och resa mycket tillexempel, göra spännande grejer. När det kommer till våghalsighet  och få” andan i halsen”-äventyr så är det nog inte riktigt din grej. Det måste finnas någon grad av kontroll.

Mitt svar:

Ella nailade min personlighet som också är svaret på Annikas fråga. Livet är ett äventyr och det är så jag vill ha det. Att bestiga ett världshögt berg under en fem veckors semester och sedan harva på resten av året är inget äventyrande som passar mig. Jag vill ha äventyret varje dag och jag vill ha det lättillgängligt. På det sättet är jag enkel att göra nöjd, för det är egentligen inte så svårt.

Jag tror att du är lite av en kameleont – att du är proffs på att få människor att känna sig bekväma i olika sammanhang även om du egentligen kanske inte gör det själv.

Annikas svar:

Exakt så! Men handlar mycket om att du är mån om andra och inte alltid sätter dig i främsta rummet. ”Strategiskt smart och trevlig”.

Ellas svar:

Stämmer till stor del. Du är väldigt duktig på att ge en proffsig bild av dig själv och att prestera i sociala sammanhang, framförallt när det hör till jobb och blogg. Privat föredrar du mindre tillställningar överlag.

Min kommentar:

Helt korrekt. Jag är social, pratig och trevlig – men trivs bäst i små sammanhang där jag får hänga med de jag känner. Fast en av de bästa känslorna är att träffa någon för första gången och verkligen klicka. Sådant är kul och ger mig mycket energi. Överlag inser jag nu att hela den här grejen handlar mycket om energi och att jag behöver få tillbaka en del av det jag ger.

Jag tror att du väljer noga vilka du släpper in på livet.

Annikas svar:

Ja! Jag tror många i din krets tror att de är dig närmre än vad du anser att de är.

Ellas svar:

Min bild är att det är få som är riktigt nära och de är i sin tur utvalda med omsorg.

Min kommentar:

Detta är så intressant och stämmer in på pricken. Jag har många vänner men funderar ofta på vilka som är där när det gäller. Och ja, jag är extremt noga med vem jag släpper nära – och framförallt närmst.

Jag tror att du är en intelligent person med mycket driv och ambition.

Annikas svar:

Absolut (så länge det inte kommer till städning för där saknas både driv och ambition).

Ellas svar:

Absolut.

Mitt svar:

Först och främst så älskar jag denna fördom/påstående om mig. För det andra så är Annika extremt pedantisk. För det tredje så finns det så mycket mer äventyr att ta vara på än att städa!

Jag tror att du tänker annorlunda än genomsnittet

Annikas svar:

Oklart. Jag vet dock att du är väl medveten om paketering av åsikter, tjänster, dig själv osv.

Ellas svar:

Haha! Jo, men det beror väl på hur man tänker sig att genomsnittet tänker. Du vill maximera livet på alla plan, oavsett om det innebär att sitta i soffan med en kopp te och blogga eller att gå upp och äta frukost på något förbannat berg. Det är inte så mycket ”Svensson” över dig, fokuset hamnar på andra ställen och du är ett proffs på att sälja ditt eget varumärke. Tänker du annorlunda? Bra fråga, jag tror du omger dig av många som tänker som dig på olika sätt.

Mitt svar:

Men hallå Annika och Ella; hela mitt liv går väl inte ut på att paketera mig själv? Däremot älskar jag mina ”förbannade berg” och att maxa allt. Jag tänker annorlunda än många men det gör de flesta som jag umgås med. Jag tycker om människor med väldigt mycket drivkraft och umgås gärna med dem; jag tänker att man blir som man umgås?

Jag tror att du är en tjej med glada ögon. Vissa har de där glada ögonen som det bara lyser om och jag tror att du är en av dem.

Annikas svar:

Glada ögon ja. Men de starka har jag!

Ellas svar:

Ja!

Mitt svar:

Fint ändå.

Jag tror att du nog är en oerhört strukturerad person. Och lite pedantisk…?

Annikas svar:

Men alltså nej! Förstår att den här läsaren tror det pga du duktig på att paketera inlägg- och du gör mycket fint. Men mycket detalbilder innebär stökigt i bakgrunden. Sopor, högar av kläder, utgångna varor i köket, avsaknad av disktrasa osv. Men det är förlåtet pga fin personlighet  (och strukturerad kalender/på jobbet/i bloggen).

Ellas svar:

Inte alls pedantisk, tiden går åt till annat.

Mitt svar:

Haha jag älskar denna fördom och jag älskar Annikas rasande svar! Min mamma har till och med sagt att ”ja Sara, det bra att du har bättre saker för dig än att städa” eller något i den stilen. För vem har någonsin fått något uträttat om man bara städar hela tiden, undrar jag? Jag tycker om att ha ett varmt och härligt hem som inte är så stökigt – men jag tycker inte om att städa. Däremot vill jag till mitt försvar säga att jag har disktrasa (faktiskt flera stycken) och att jag slänger sopor (dock inte så ofta när jag bodde i Stockholm för det gjorde mitt ex mest)! Jag har också nästan alltid en hög med kartonger i hallen som ska till återvinningen eftersom jag får mycket paket och ja, det finns en del högar med kläder jag flyttar runt på eftersom jag inte vet var jag riktigt ska göra av dem.

Här är bilder hemifrån mig för den som helt plötsligt undrar hur jag egentligen bor. Den översta bilden är från min balkong i Åre i höstas. Jag sitter på en trave kuddar och dricker kaffe. Jag har besök av min mamma som… städar.

Inser att jag har väldigt mycket bilder av den här typen: där man inte ser hur jag egentligen bor. Här är Hazel i alla fall. Världens gulligaste. Man kan faktiskt inte ha för stökigt när man har hund tycker jag. Det känns som att de inte mår bra av det…

Jag tror du är lite flamsig och estetisk. Alltså har lätt för skratt och gör det du vill till bekostnad av ekorrhjulet typ går en snöskotur och struntar i att städa. Och är detta något andra blir irriterad på dig för?

Annikas svar:

Jag skulle aldrig beskriva dig som flamsig. Glad ja! Härlig ja! Kan intyga att det inte alltid städas – samtidigt som du inte är en prylnörd alls. Men har man en succéblogg får man mycket saker skickat till en som läggs på hög. Klart man ska prioritera livet före städning! Men det finns en förbättringspotensial med

Ellas svar:

Du kan absolut flamsa och skratta, men jag skulle inte beskriva dig som flamsig och estetisk. Däremot så prioriterar du att ha kul framför ekorrhjul och städning, men jag har svårt att se att någon irriterar sig på det. Det är inte ett framträdande drag.

Mitt svar:

Hallå, hur kan vi ha fastnat på det här med städning?

Jag har fått för mig att du har en EXTREMT stor garderob, med massor av fina kläder till alla årstider.

Annikas svar:

Både ja och nej. Du har extremt mycket träningskläder och skor. Men jag upplever också att du gör dig av med sånt som inte används. Du sättet inget värde i prylar!

Ellas svar:

Nej! Alltså, Sara har massor av träningskläder, skor och outdoor-kläder, men alldeles för liten garderob i övrigt!

Mitt svar:

Jag har en extremt stor tränings- och outdoorgarderob men jag gör mig av med väldigt mycket grejer. Jag tycker inte om att ha saker som jag inte använder och jag älskar tillfredsställelsen av att rensa. Jag vill kunna få plats med allt jag ”äger och har” i min bil om jag skulle vilja dra till ett nytt ställe.

Jag tror du är sjukt grym på att åka skidor

Annikas svar:

Det tror jag med. Men har aldrig sett dig stå på ett par skidor!

Ellas svar:

Ja. Du är grym. Orättvist.

Mitt svar:

Jag borde åka mer skidor tillsammans med vänner.

Jag tror du är rättså bestämd och du säger vad du tycker.

Annikas svar:

Ja och nej. Du är duktig på att trevlighetsmingla och vara strategiskt smart i bygge av relationer. Men ibland sväljer du magkänslan och gör saker för ”vill vara trevlig”.

Ellas svar:

I vissa sammanhang. Men du är inget fan av dålig stämning.

Mitt svar:

Många tror att jag är snäll och det är jag. Men jag är extremt noga med magkänsla samtidigt som jag balanserar den med den där bra stämningen som jag också vill åt som Ella kommenterade. Jag är strategisk med mina åsikter och är trygg i att uttrycka dem men behöver samtidigt inte säga vad jag tycker bara för att ha sagt något. Jag vill tillföra saker med min närvaro.

Jag tror du är bra på att höra av dig till vänner.

Annikas svar:

Jag kan bara hänvisa till vår relation och vi hörs mer eller mindre varje dag – så ja. Men ibland när jag är pepp får du mig dock extremt anti och omotiverad genom att  inte engagera dig i svar.

Ellas svar:

Bättre än vad jag är i alla fall!

Mitt svar:

Jag hoppas att jag är det och jag försöker höra av mig till mina vänner och berätta att jag tycker om dem. Men jag tycker samtidigt att vänskap är det svåraste som finns.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Jag älskar städ-scoopet! Att det liksom finns fler… Jag trodde nog också du var pedant 🙂 /hälsningar hon som alltid har bättre saker för sig än att städa …

  Anna 2017-05-03 19:39:13 http://piggelina.se
  Svara
 • Jag har en till fördom om dig: jag tror att du är sjukt fotogenisk och ALLTID är jättesnygg på alla bilder. Ingen redigering, blundar aldrig, jämt lagom rufsigt hår – perfekt på första bilden helt enkelt!

  Kari 2017-05-03 00:12:49 http://www.forskojsskull.se%2520
  Svara
 • Men vad spännande, jag missade helt det inlägget! Som någon som träffat dig ett fåtal gånger men ändå inte alls känner dig, så uppfattar jag dig som smart, påläst och att du vill ha kontroll på läget (planerande?) samtidigt som du vill maxa livet med alla dess upplevelser. Uppfattar inte dig som våghalsig eller ngn som kastar provar på base jumping men en person som gärna sticker ut på ”äventyr” av olika slag. Du är varm och inkluderande men ändå lite reserverad, du släpper inte in till det privata bara sådär, du har en integritet som man känner av på en gång <3 <3 <3

  made by mary 2017-05-02 21:34:05 http://www.madebymary.se
  Svara
 • Så roligt och så jäkla intressant! Väldigt kul att få läsa Ellas & Annikas svar, som känt dig längre! Men jag håller med om det mesta 😀

  Katta Bucketlife 2017-05-02 19:02:12 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Haha vilket kul inlägg – älskar att dina två vänner är så pass ärliga och raka med sina svar… Topp på städningen – Jag nedprioriterade tidigt städning – det GÅR bara inte att tillbringa halva (ibland hela) lördagen med att städa och plocka, när en kan göra så mycket annat. Jag ser till att bjuda hem nån då och då så att vi får lite röjt (obs vi har det inte äckligt på toan eller så…). Tycker också vänskapsfrågan är svår, med åldern har det hänt mycket och det är både bra och dåligt. Finns t.ex. inget så svårt och sorgligt som att avsluta/tappa en vänskap (utom döden då), eller att omvärdera gamla vänskaper som utvecklats till något annat pga personlig utveckling… Men inte heller något så härligt som att hitta en ny vän när det klickar!

  Nina L 2017-05-02 17:30:12
  Svara
 • Kul läsning! Nästa säsong åker vi mer skidor tillsammans ? (Vill och hopppas jag)

  Åsa 2017-05-02 16:50:52 http://ehrnholm.se
  Svara
 • Sjukt roligt och intressant inlägg. Man får verkligen en bredare bild av dig än vad jag hade innan av Sara!

  Löpningen och jag 2017-05-02 14:04:35 http://www.lopningenochjag.wordpress.com
  Svara
 • Så jävla kul inlägg! ? (ursäkta språket) Jag måste bara göra nån sorts spinoff från det där, det poppade så väldigt många tankar.

  Sara Borg 2017-05-02 12:40:43 http://saraborg.blogspot.se
  Svara
 • Interessant det du sier om at du synes vennskap er det vanskeligste som finnes. Kan du skrive mer om det? Jeg kjenner på det selv og vil gjerne høre hva andre, du, tenker om det!

  L 2017-05-02 11:49:08
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!