Särskilda platser

Vi körde genom alla slags väder på väg norrut. Den mesta vintern mötte vi i Gävle. I Hälsingland var det soligt. Karavanerna med påskfirare på väg hem från fjällen mötte oss efter Tönnebro men hemma i skogen en bit från huset var det tyst och lugnt och tomt. Eller kanske inte så tomt egentligen. Ibland undrar jag hur många vilda djur som finns inom en radius på några hundra meter.

Jag har många favoritstigar i Hälsingland och väljer dem efter humör. Hälsingeleden, Flottarleden – och så stigarna kring Skålsjögården som jag vill ta revansch på. Alla skogsvägar som finns häromkring är som en dröm att cykla på; det finns alltid något att upptäcka. Böljande landsvägar kantade av tallar och lupiner för snabba landsvägshjul. Och grusvägar som letar sig allt längre in bland skog och kalhyggen för min upptäckarcross.

Idag gick vi en ny skogsväg som slingrade sig in i skogen. Tallarna gick i ombre från ljust till mörkt till grönt och marken var torr och knastrig. Vid en glänta alldeles vid vägens slut fanns det ett särskilt lugn. Solen värmde och vinden var stilla. Ett perfekt ställe att lägga sig ner i mossan och fundera på hur ljuvligt livet är om man bara tillåter det.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Så vackra bilder, på så vackra tallar. Tall var min Fars absoluta favoritträd – jag kan knappt se en utan att börja gråta. De står för allt han var för mig: stolt, stark och stabil!

    Resfredag Annika 2017-04-19 01:04:56 http://www.resfredag.se
    Svara
  • Det känns som alla väder mötte oss den här påsken. Vi är inte så ensamma här i Hälsingland, många djur rör sig nära, det fick jag bevisat i går under en löptur när jag på en grusväg sprang jämsides med björnspår ca 200 meter innan de vek av in i skogen igen, men björnen själv såg jag inte skymten av den här gången 🙂

    Johanna 2017-04-18 15:47:59 http://blogg.traninglopninglycka.se
    Svara
  • Oj så vårigt! Vi mötte vintern i Värmland och upplevde verkligen mycket väder under påsken. Från barmark till 10 cm snö och blåst, till minusgrader, frost och sol, till takdropp och värme vid en vägg, till nästan barmark igen. Bara under helgen. Men SOM jag hann njuta av snötyngda träd! Löpturer på traktorväg i vintervacker skog. Det var som en saga.

    A-mamman 2017-04-18 10:22:38 http://www.amamma2.wordpress.com
    Svara
  • Så härligt och underbart i skogen! Rofyllt! Än har vi snö och riktigt aprilväder i luleåtrakten, men det kommer en tid… Glad Annandag Påsk!

    Kikki 2017-04-17 09:52:36 https://linktr.ee/kikkisandstrom
    Svara
  • Fina bilder. Känslan liksom. Inte alls dumt att lägga sig ned och bara vara 🙂

    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!