Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Form och prestation

Jag tror ju riktigt aldrig att prestation är min grej när det kommer till träning, men eventuellt så har jag fel. Den insikten slår mig i det senaste avsnittet av min podcast Träningsglädje TALKS. Jag pratar med Åsa Ehrnholm som gärna presterar i både karriär och träning. Vi pratar prestation på jobbet och prestation i triathlon. Vi pratar form och snuddar vid ämnet toppform. Och så pratar vi en hel del om insikt – och vad som kan hjälpa oss att få bättre insikt.

På ett ställe nämner jag begreppet Åsa-väder. Det är en alldeles särskilt typ av väder som kommer från just denna Åsa och består oftast av någon form av fulväder som många helst håller sig borta från. Regn och blåst till exempel, sådär så man huttrar till bara man ser det innanför fönstret. Men, det är också just sådant väder som ger Åsa en fördel på startlinjen, precis som när det började hagla under cykeldelen på hennes första triathlon.

Lyssna på det sjunde avsnittet av podden Träningsglädje TALKS för att höra hela vårt samtal. Du hittar den i alla podcastappar eller här!

Eftersom vi pratar prestation så ville jag göra en macka som var all in. Pågen sponsrar min podcast under åtta veckor – de har tagit fram en serie hälsosammare bröd som är bakat på svenska råvaror och som är nyckelhålsmärkta. Det nya brödet i serien heter Leva och jag använde det för att ta fram en matig lunchmacka med extra mycket av allt.

I Sverige äter vi gärna ”open face” sandwiches, alltså mackor med brödet underst. I andra länder är detta ovanligt; där kör man helst dubbelmacka. När jag bodde på Irland var det vanligt med dubbelmackor till lunch; och det var inte vilka tråkiga mackor som helst. Det fanns som olika mackbarer där man först valde bröd och sedan gick till en stor disk där man fick välja alla sina pålägg. Mackan blev hög som en dubbeldäckare!

Min macka för dagen består av ett tunt lager mayo, lättstekt svartkål och chili, mosad avokado, portobellosvamp som jag stekt mjuk, buffelmozzarella och gurka.

Men jag skulle förmodligen också älska en kombo av mayo, fräst spenat, varmrökt lax, kimchi och groddar.

Eller kanske coleslaw, krispig sallad, kyckling, soltorkade tomater och hummus!Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Bästa Dublinmackan var mörkt sodabröd, sallad och tonfiskröra med majs i. Åt det jämt i mackbaren på jobbet. Förmodligen hemskt onyttigt men så himla gott!

    Emelie 2017-04-05 09:51:19
    Svara
  • Bor i Danmark o så glad det kommer mer o mer Pågen bröd hit! Lingon grova är stor favorit. Hoppas detta också kommer ☺️

    Fredrika 2017-04-04 21:02:28
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!