Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Inre och yttre form

Att vara i god form är inget tillstånd, det är en balans. Ungefär så uttrycker sig min gäst i det femte avsnitt av nuvarande säsong av podcasten Träningsglädje TALKS. Den röda tråden i mina avsnitt handlar om att vara i form. Vad är det egentligen? Hur kommer man i form? Inspirerar sociala medier till att vara i form? Och varför tycker vi alltid att vi var i mycket bättre form förut?

Den här veckans avsnitt av Träningsglädje TALKS handlar om inre och yttre form. Jag pratar med yoginin Therése Furudal Hydén, mer känd som Yoga Stories. Hon håller yogaklasser, utbildar inom yoga – och inspirerar inom yoga på ett alldeles särskilt sätt. Therése bor i Åre och är en av mina förebilder genom sitt sätt att tänka och vara. Jag och Therése pratar om det här med att vara i form ur flera aspekter. För att vara hälsosamma vill vi vara i form på utsidan – men också på insidan.

Livet är som livet är och oavsett vad som händer oss så handlar det till stor del om hur vi reagerar på det. Hur kan vi hålla god mental form? Och är yoga vägen till inre och yttre form? Och varför saboterar vi vår mentala form med onödig oro och inre stress?

Du hittar podden genom att söka på Träningsglädje TALKS i din podcastapp – eller lyssna här!

traningsgladjepodcastbild_980

Den här säsongen av podcasten Träningsglädje TALKS sponsras av Pågen. Pågen har tagit fram en serie hälsosammare bröd som är bakat på svenska råvaror och som är nyckelhålsmärkta. Det nya brödet i serien heter Leva och i podden nämner jag min macka med rödbetor och chévre. En riktig toppklassmacka som är snabb, enkel och riktigt god.

Rödbetor dessutom – vilken supermat! I rödbetor finns mycket nitrat vilket ger ett mer syrerikt blod – och syre är bra när vi tränar. Hemligheten ligger i att mixa rödbetorna till puré och bre ut det på en skiva Leva-bröd, strössla över getost och sedan skjutsa in i ugnen. Lite pinjenötter ger god crunch och några blad färsk spenat när du tagit ut mackan ur ugnen ger ännu mer färg.

pagen-5m0a1220 pagen-5m0a1228 pagen-5m0a1256

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Mackorna ser sjukt goda ut. Tack för bra tips. Mixar man rödbetorna råa eller kokta?

    Helen 2017-03-22 23:10:35
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!