Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Kan man äta sig i form?

Tredje avsnittet i den nya säsongen av min podcast Träningsglädje TALKS blev lite försenad men kommer äntligen här! Den här gången pratar jag och hälsostrategen och kloka Ann-Sofie Forsmark som har många utbildningar i bagaget. Hon kan kost, träning, välmående och en hel del massa annat. Dessutom springer hon ultralopp på 16 mil men är noga att inte kalla det för hälsa. Hon jobbar hälsostrategiskt med företag men aktar sig för enkla nummerlappsaktiviteter som kanske känns som enkla friskvårdsaktiviteter – men hur mycket friskare blir vi på riktigt?

Jag och Ann-Sofie pratar om hälsa med inriktning på mat. Kan man äta sig i form? Och vad är det för skillnad på att äta för att prestera inför till exempel ett lopp eller målsättning – och att äta för att må bra?

Den här säsongen av podcasten Träningsglädje TALKS sponsras av Pågen. Pågen har tagit fram en serie hälsosammare bröd som är bakat på svenska råvaror och som är nyckelhålsmärkta. Det nya brödet i serien heter Leva och i podden pratar jag om en macka jag gjorde häromdagen. En härligt grön och vårig smörgås som jag tänkte att jag dels skulle visa upp, men också ge receptet på, för den blev väldigt smarrig!

Här är mackan med ärtcréme, aubergine och halloumi:

pagen-5m0a1028 pagen-5m0a1021

Den gröna ärtcrémen matchar tulpanerna i fönstret – men kanske inte snöstormen här i Stockholm som pågår utanför fönstret. Oavsett så är naturligt färgrik mat bra för cirka allting, plus man blir glad av färg. Kanske i synnerhet grönt såhär nu i mars!

Såhär gjorde jag min macka:

1. Jag mixade en handfull ärtor med stavmixer – med en skvätt olivolja, salt och peppar. Ärtpuré är sjukt gott så gör mycket!

2. Stek på några skivor aubergine och några skivor halloumi i en stekpanna.

3. Rosta bröd. Jag använde Pågens nya Leva-bröd eftersom min podcast sponsras av Pågen så jag vill ju testa hur det blev.

4. Lägg en näve ruccola på det rostade brödet och bre över rejält med ärtcréme. Lägg på stekt aubergine och halloumi och dra över något varv med pepparkvarn och lite havssalt.

5. Njut av en riktigt god och vårig macka!

pagen-5m0a1009

traningsgladjepodcastbild_980

Vill du ha mer mackinspiration så gå in här. Jag älskar att de är så kreativa i mackrecepten med en macka för Paris Hiltons födelsedag eller till slarvighetens dag och allt vad det är. Tips!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Mycket hedrad att få vara med <3

    Annie 2017-03-12 20:53:09
    Svara
  • Men LEVA… det var ju mitt favoritbröd på typ 90-00-talet…. hade glömt det! Är det en ny version? Har inte ens tänkt på att det försvunnit men kom på det nu… nostalgi på hög nivå!

    Anna 2017-03-09 07:07:13 http://Piggelina.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!