Livsvårdstimmar

Sådant som jag gjort idag som räknas som livsvårdstimmar:

1.

Varit på kontoret och jobbat bredvid världens härligaste kollegor

2.

Druckit sojalatte, också med härliga kollegor

3.

Varit hos min naprapat och lagt fler pusselbitar till vad som strular med min kropp. Just nu är det mitt vänsterben som känns som att det ska gå av – går därför inte så många metrar. Jag fick lite stötvågsbehandling på benet men sedan rullade jag min sätesmuskel på en tennisboll här hemma och på en specifik punkt är det som att hela benet klarnar och mår alldeles bra igen.

4.

Tänt en eld i kaminen. Måndagsmys!

5.

Och nu ska jag kolla serier. Det känns som det ultimata myset om man räknar bort punkt 4.

Ordet livsvårdstimme hörde jag precis på nyheterna. Det var ett företag som kommit fram till att begreppet friskvård är för smalt och att livsvård innefattar mer saker och därför är bättre – eftersom vi alla behöver olika saker för att må bättre. Livsvård kan innefatta motion och terapi och kultur och en hel del annat. Klokt tycker jag!

Åre 5M0A3559

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Det gäller att hitta de där små guldkornen i vardagen tycker jag, typ tända brasa och dricka gott kaffe! Har också haft strul med min kropp (rygg och nacke) i många år och nu äntligen har jag hittat en massör som verkar kunna hjälpa mig. Så skönt!

  Jessan 2017-03-01 10:08:28 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • Vilket bra och tankeväckande ord! Jag har bejakat livsvård idag genom ett första samtal hos kurator ( sjukskriven för utmattningssyndrom…), att lyxa till det med god baguette och kaffe samt gos med katterna. Ska gå ut och få lite friskluft nu och livsvårda mig lite till. 🙂

  Josefine 2017-02-28 11:06:55
  Svara
 • For et fint ord! Prøver å tenke på hva det kunne bli på norsk, men kommer ikke på et godt alternativ.

  L 2017-02-27 21:47:41
  Svara
 • Oh, Livsvård! Det ljuder vackert i mina öron <3 Ska börja använda det. Så härligt!

  Svara
 • Hoppas att du har lagt färdigt pusselbitarna i kroppen snart, det känns som om du har haft strul ett bra tag nu. Min naprapat sade att behandla min kropp var som att lägga plockepinn sist jag var där så jag vet känslan. Livsvård låter som en bra strategi, för både ben-pussel och livspussel!

  Kari 2017-02-27 20:40:45 http://forskojsskull.se
  Svara
  • Svar på Karis kommentar.

   haha plockepinn! oh gosh! men ja typ. fast, kroppen är cool också. det är som att den talar ett språk med mig där jag förstår orden men inte kan lägga ihop meningen typ.

   Sara Rönne 2017-02-27 21:11:12
   Svara
 • Stort gilla på Livsvård! Ogilla på strul som innebär behov av naprapat. Hoppas du få ordning på det snart. Och tur att det finns serier när en inte kan röra sig så mycket. .)

  Nellie 2017-02-27 20:33:57 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara
 • Vilket ord!! det gillade jag så mycket! ska äta choklad och ha seriekväll nu, det måste räknas som livsvård va? <3

  ISA 2017-02-27 20:32:27 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Vad bra att du kan hitta den där triggerpunkten hemma. Guld värt! 🙂
  Kram M

  Trailinspiration 2017-02-27 20:18:29 http://www.trailinspiration.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!