Då börjar våren

Vasaloppet markerar starten för våren tycker jag. På lördag är det Tjejvasan och jag har åkt det loppet två gånger. Första gången var det fantastiskt härligt. Andra gången var vädret fantastiskt härligt, men det var jobbigt. Men, de båda åren markerade ändå starten på våren i och med min målgång. Jag minns såväl solskenet, snön som var mjuk och blöt och hur jag kom tillbaka till Stockholm och det var barmark och liksom kvittrigt och blommigt.

Såhär såg det ut första gången jag åkte Tjejvasan för typ 4-5 år sedan. På första bilden har jag bara runt hundra meter kvar till mål – och den andra bilden är på mig och Åsa.

Tjejvasan spår Tjejvasan

Själva Vasaloppet är en vecka efter Tjejvasan. Då har jag ofta suttit nöjd hemma i soffan och haft en lugn Vasaloppsmorgon. Någon enstaka gång har jag varit på Vasaloppsspinning. Det är en fin brytning mellan vinter och vår.

Våren i Åre är inte som våren i Stockholm. Det är inte sopade gator och löpturer utan mössa. Men det är långluncher utomhus i solskenet, det är solglasögon och skaljacka och det är jättelånga dagar med kaffetermos och filt på isen. Det är ljuvligt och jag ser fram emot det.

Oavsett var jag är så innebär våren också mer löpning. Jag hoppas att det kan få bli så också det här året, trots strulet med min kropp som på ett sätt inte vill samarbeta – men som på ett annat finurligt sätt gör vad den kan för att lirka sig själv hel. Imorse kändes allting hopplöst eftersom mitt ben värkte under min morgonpromenad. Sedan satt jag på köksstolen några timmar och när jag reste mig för att gå till badrummet kändes allting jättemärkligt.

Jag hade ingen värk i benet. Och jag var helt plötsligt inte så stel. Och jag hade inte gjort något alls förutom att sitta ner en stund!

Med den oförklarliga förändringen i kroppen så var det som att solen där ute började skina. Som att livet lite kom tillbaka. Som att allting blev lite lättare.

Jag ser framför mig ett aktivt liv i många, många år. Det som gör mig glad och varm i hjärtat är när äldre människor är ute och promenerar, åker skidor eller tränar. Därför tycker jag så mycket om Crafts hyllning till Veteranerna – de som åkt Vasaloppet år efter år. Jag vill bli som Berit!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Vi har alltid vasaloppsfrukost hemma hos oss som tradition. Bjuder hem vänner kl.8 på morgonen, kollar på loppet och äter nybakta frallor och senare när det närmar sig målgång gräddar vi våfflor. Himla fin tradition!

  Jessan 2017-03-01 10:16:20
  Svara
 • Visst är det så, Vasaloppet är ett vårtecken och för mig starten på den fina vårvintern! Den som är allra finast. Nu kom ju snön så lägligt till stan också.

  Helena Enqvist 2017-02-23 18:55:16 http://www.helenaenqvist.se
  Svara
 • Heja Berit, en sann inspirationskälla och förebild!
  Blir nästan tårögd så fina porträtt det är i kampanjen.

  Malin 2017-02-22 16:08:43
  Svara
 • Underbart. Glömmer aldrig målgången i Stafettvasan – mitt första lopp efter typ tio år utan nån seriösare träning. Fet känsla.

  Cykelkatten - Cykel, punk och kärlek sedan 2012 2017-02-22 13:02:13 http://cykelkatten.cc/
  Svara
 • Har aldrig åkt Vasaloppet (och gissar nog att jag aldrig kommer att göra det), men älskar att läsa om Vasaloppet och älskar framförallt Vasaloppsmorgon under täcket framför teven!! 😀

  Ida (Träningsblogga) 2017-02-21 17:52:31 http://traningsblogga.se
  Svara
 • JA det drar ihop sig till vasaloppsvecka – så roligt! Själv så kör jag mitt första vasalopp (öppet spår) på söndag och jag är sååååå spänd! Det ska bli roligt…jag vet att det kommer göra ont, vara tufft och kännas lååååångt MEN på något sätt så ska jag skida från sälen till mora å jag längtar!!

  Vi åker upp redan på lördag morgon så vi ska få insupa atmosfären lite 😉

  En härlig måndagkväll önskar jag dig!

  AngelicasVärld 2017-02-20 19:40:58 http://Angelicasvarld.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!