5 frukosttips – mina favoriter just nu!

Låt oss prata lite frukost. Det kan ju helt klart vara den härligaste måltiden av dem alla! När jag hade besök av min bror före jul så lagade vi frukost till middag och det var inte första gången det hände. Vill du prova något nytt till frukost? Då föreslår jag något av detta:

Breakfast burrito

Första gången jag åt breakfast burrito var på Baked Bistro i Bakoven, Camps Bay i Kapstaden. Men det är himla enkelt och jag gjorde det till frukost i söndags. Gör scrambled eggs enligt ditt bästa recept och lägg det i en wrap. Jag tycker om att ha spenat i min äggröra, jag tycker det funkar bra rent konsistensmässigt – plus spenat blir man stark av!

Baked Bistro and bakery, Camps Bay

Grekisk yoghurt med havrekärnor

På eleganta frukostar serveras nästan alltid grekisk yoghurt i olika former. Oftast i söta skålar. Så när jag är hemma brukar jag hälla lite grekisk yoghurt i den sötaste skål jag har (mitt utbud av söta skålar är skralt, jag är inte så gullig av mig…), tärna ett äpple, hälla över lite havrekärnor och ringla över honung. Eller så rostar man sin egna müsli – det är den grekiska yoghurten som är huvudingrediensen.

Gröt

Mer klassiskt kan det inte bli. Gröt liksom! Men det kan bli både spännande och annorlunda. Jag ska plocka upp min stora bok om gröt som jag har i hyllan och prova lite nya sorter. Som amarantgröt till exempel. Rödbetsgröt har jag ju redan gjort.

Avokadomacka

På riktigt: rosta en macka, mosa över avokado, sprinkla över chiliflakes och lite flingsalt. Brygg en kopp kaffe. Och du är hemma. Jätteenkelt, jättegott och för några år sedan så jättetrendigt och nu är avokadomackan en klassiker.

Smoothies

Min bästa gren i frukostdjungeln. Jag är ett smoothieproffs och låter min passion blomma ut på vårkanten. Mitt arkiv med recept på smoothies är en guldgruva och för snabba frukostmorgnar är en nötig smoothie mitt säkraste tips. Valfri mjölksort, valfritt nötsmör, banan och havregryn kommer du långt på.

smoothies till frukost recept IMG_3186 smoothie IIMG_1034

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Frukost är bland det bästa som finns, med hotellfrukost som krona på verket. Till vardags brukar det bara bli havregrynsgröt med bär och kvarg för min del, men på helgerna finns det ju lite mer tid. Tror minsann att jag ska lyxa till frukosten imorgon och på söndag. Jag ska köra träningshelg, så det enda jag kommer göra är att träna och äta, så självklart ska jag lägga lite extra tid på maten. Tack för tipsen!

  Linnea 2017-02-24 16:18:34 https://lillahusetpagarden.wordpress.com/
  Svara
 • Avokadomacka is the shit (och dessutom bortglömt av mig…) Tack för påminnelsen,, nu ska det shoppas avokado! 🙂

  Emmi - explorista.se 2017-01-30 14:48:15 http://explorista.se
  Svara
 • Mmmmm. Gissa om jag blev sugen på en andra frukost nu?

  Smoothies och gröt är något jag experimenterat med i syfte att få plats med så många kalorier som möjligt, för min killes skull – alltså för att han kämpat med att äta mer/gå upp i vikt. Jag insåg att både gröt och smoothies var passande för detta ändamål 😉

  Tack för tipset om alla gröt-recept. Ett bra gröttips för att inkludera protein är att knäcka i ett ägg!

  Jenn - forever abroad 2017-01-30 09:27:56 http://jennifersandstrom.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!