Äventyret i Sverige

Jag har vårkänslor i hjärtat och spring i benen och funderar över alla härliga ställen att springa på. Det är lätt hänt att tänka sig utanför Sveriges gränser men det finns riktigt fina möjligheter här hemma också. Jag tycker att man ska ta tillvara på dem – när jag minns tillbaka på mina löparäventyr så är det alla de mil jag sprungit här hemma som finns längst fram i minnesbanken!

Som när vi firade midsommar på Österlen genom att springa en massa stig. Så. himla. härligt. Dessutom galet varmt.

Som när vi körde trail safari i Småland. Kanske det bästa sättet att upptäcka ett nytt ställe på. Bra kombo med fika på gårdsbutiker!

Som när vi skulle köra långt och stannade till för utflyktslöpning. Enkel grej som gör vilken road trip som helst kul!

Forsakar vattenfall Österlen Forsakar vattenfall Österlen

Anna är en person som kammar hem högsta poäng i utflyktslöpning och en stor orsak till varför jag är så inspirerad just nu. I min värld handlar äventyrslöpning om fina stigar och sköna sängar. Eller i alla fall god mat om man gör det som en dagsgrej. Hit kan jag tänka mig att åka för härliga dagar och full pott utifrån mina krav:

Österlen i maj. När äppelblommorna slagit ut. Ni som läst min blogg jättelänge vet att jag varit här (för typ sju år sedan!) och sprungit just i maj. Det var fantastiskt och jag skulle gärna göra det igen!

Mölle när som helst. Här finns dramatisk terräng och salta havsvindar. Trots att jag varit här förut känner jag inte att jag har sprungit klart.

Bohuslän när det är som gråast. När havet antar samma färg som himlen. När den enda färgfläcken är de röda sjöbodarna. Då vill jag springa stenig trail i Bohuslän. Och det är typ nu. Och i november.

Fjällen i slutet av september. Men det gäller att vara snabb i både tanke och handling. Ena veckan ser det ut såhär – andra veckan har en storm rivit förbi och guldet har blåst bort. Jag suktar efter Padjelanta som Kari skrivit om eller utgå från Saltoloukta och göra flera dagsturer efter att ha hört om det från Amanda Mannervik som jag träffade för några helger sedan.

Hemma alltid. Oavsett var du bor så finns det med stor rimlighet oupptäckta löpställen i närheten. Bor du i Stockholm; spring längs Sörmlandsleden eller Blå leden till exempel. Bor du någon annanstans så fick mer att upptäcka. Det kan låta enkelt att alltid ha fina stiga nära till hands i fjällen men Sverige är fullt av dem!

indalsälven-stig.jpg

Fin stig längs Indalsälven!

Lotsstigen Örnsköldsvik karta

Höga kusten! Här sprang jag i somras!

Flottarleden i Hälsingland mellan Söräng och Runemo

Vinterstig utan snö – min ”hemmaled”: Flottarleden i Hälsingland!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
  • Åh vilken underbar natur! Nu längtar man till våren och värmen

    Peter 2017-01-24 21:58:47 https://www.kosttillskottguiden.nu
    Svara
  • Vet du vad jag kom på? Vi har inte bara inte åkt alpint ihop, vi har inte heller sprungit ihop ju! Hög tid och jag är med på allt! Bara det är upplevelser och du inte har höga krav på minuttider, haha 🙂

    Katta - Bucketlife.se 2017-01-23 20:34:31 http://www.bucketlife.se
    Svara
  • Åh vad härligt! Älskade Indalsälven. Jag älskar dock vintern och vill njuta av den minst två månader till. Kram på dig!

    Sofia 2017-01-23 14:36:52 http://cyklamedsofia.com
    Svara
    • Svar på Sofias kommentar.

      Jag med. Älskar särskilt vårvintern. Men läser Skånebloggar som springer stig så då blir det som det blir med längtan. 🙂

      Sara Rönne 2017-01-23 16:58:31
      Svara
  • Längtar till våren nu. Finns så många fina vägar att röra sig på.
    Mirella
    Www.livetmedhund.se

    Mirella 2017-01-23 14:32:02 http://livetmedhund.se
    Svara
  • Hinner inte klämma in så värst mycket äventyrslöpning så här mitt i spädbarnslivet, men det finns planer på bergslöpning på Teneriffa med sambon och Skatås-Hindås genom skogen lite senare i vår. Som jag längtar!

    Mia 2017-01-23 11:54:51 http://www.menmia.se
    Svara
  • Tack för inspo! När jag nu blivit med trailskor vore det ju dumt att inte testa dem ordentligt i vår och sommar. Hur sjutton man nu gör för att inte stå på näsan när det är stenigt, gropigt, nedförsbacke?

    A-mamman 2017-01-23 08:43:20 http://www.amamma2.wordpress.com
    Svara
  • Ja det spritter i hela kroppen! Har så många drömmar om löpäventyr i sommar. Mestadels Jämtland men även andra ställen. Älskar ju vintern men löpning i naturen är intresserad fy skam det heller! Längt på den.

    Alex 2017-01-22 19:46:55
    Svara
  • Vilka härliga bilder! Jag brukar sitta och drömma om just sånt här när jag åker bil genom landet. Man ser alltid ställen som ser ut att vara fina att springa på!

    Camilla 2017-01-22 19:12:47 http://Www.camillalind.se
    Svara
  • Ja, tänka sig vad man kan utforska i de där löparskorna. Fina ställen du sprungit på 🙂

    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!