Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Tisdagslistan med saker och insikter från 2016

Det börjar närma sig bokslut för det här året. Ett år som varit både långt och kort. Vid första anblick kommer jag knappt ihåg vad som hände första halvan av året, så det gäller att dra till med en ordentlig tisdagslista med saker från 2016. Låna den du med – jag vill veta mer om ditt år!

Största minnet från 2016

Min resa till Island. Jag hade den i huvudet hela vägen fram till augusti när vi åkte.

Islandshästar - ridning på Island Islandshästar - ridning på Island Islandshästar - ridning på Island

Det här gjorde jag mest av under året

Jobbade. I alla fall från augusti och framåt. I september rattade jag knasigt många uppdrag samtidigt. Dessutom var det fullmåne alldeles för ofta och då kan jag inte sova. Dålig kombo!

Mina största framgångar

När jag firade min blogg 10-årsjubileum på The Villa – där Zlatan & Co brukar hänga.

När jag tog mig an utmaningen att vara med i den stora omgörningen av Holiday Club Åre som marknadschef för Åres – ja förmodligen rentav fjällens största – hotell under ledning av nya VD:n Pernilla Gravenfors

Att tacka ja till att sitta i styrelsen av Influencers of Sweden tillsammans med Clara Lidström

Att få så mycket media under året. Jag var med i Dagens Industri och fick flersidiga porträtt om mig i Hälsa & Fitness och Utemagasinet bland annat. Jag åkte med som direktreklam från Posten till miljoners hushåll runt om i Sverige och jag var omnämnd som en digital makthavare i Åre.

The Villa Copperhill Åre - bilder från Traningsgladje.se Bloggen Träningsglädje hyrde The Villa i Åre Yoga på Copperhill. The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre. Yoga på Copperhill. The Villa är Petter Stordalens privata hus i Åre. The Villa, Copperhill Åre. Petter Stordalens villa!

Och några motgångar

Att detta inte har känts som ett särskilt lyckligt år, trots allt bra som hänt. Känslan av besvikelse ligger som en filt över året. En filt som luktar lite illa eftersom den legat lite för länge i tvättmaskinen innan den hängts upp på tork. Och den där doften går inte att göra sig av med. Jag skrev lite diffust om det i mars.

Det här saknade jag mest hela tiden

En stor träningsutmaning. Jag ser tillbaka på 2016 och minns inte så mycket träning och stora upplevelser. Kanske är det denna vintriga halvmaradistans som får bli största träningsminnet – tillsammans med sommarens halvmarasträcka på fjället som blev ett spontant äventyr en kväll. Jag måste bläddra långt bak i arkivet för att hitta kul äventyr som när vi sprang på Dumme mosse i somras. Jag vill ha mer sådant under 2017!

En sak från 2016 som jag verkligen uppskattade

Vänskap. Svårt men viktigt. Helgen vid Helags var en riktig sådan helg där vänskap manifesterades.

Helags vandring IMG_6406 Helags fjällstation Helags fjällstation

Mina tre godaste maträtter (som jag minns)

Fish tacos

Pizza med potatis och palsternacka

Kanske dessa glutenfria brownies om man kan räkna dem till mat?

fisch tacos med panerad torsk och hallonsalsa traningsgladje.se IMG_1226

vit pizza med potatis IMG_3097

Glutenfria brownies recept

Vilket inlägg från 2016 skrev du som väckte mest känslor och åsikter?

Förmodligen detta som ställde frågan vilket ansvar har vi att ta hand om vår hälsa? Vad tycker du?

Största insikten från 2016?

Att jag tar intryck från så mycket och därför måste mata mig själv med allt som är bra: personer och upplevelser till exempel.

En bra sak från 2016 som jag vill ta med in i 2017!

Att ha intentioner med min tid. Jag vill inte inte komma ihåg vad jag gjorde – jag vill tvärtom minnas precis allt. Och jag vill fylla varje dag med liv. Jag var duktig med mina intentioner i början av året. Det ska jag återuppliva.

Vad gjorde jag under 2016 som jag inte brukar göra?

Sälja lägenheter. Vår Stockholmslägenhet är såld och vi är på jakt efter en ny. Det stressar nog min sambo mer än mig eftersom han snart inte har någonstans att bo. Jag tänker att det nog ordnar sig men det är ju lätt för mig att säga som håller till i Åre.

köpa lägenhet i stockholm 5M0A4104 köpa lägenhet i stockholm

Hit åkte jag under 2016:

Till Kapstaden. Som jag gillade massor. Här är alla inläggen från resan dit!

Och till Nice. Som jag inte gillade jättemycket. Men däremot tyckte jag mycket om Antibes!

Jag åkte till Boston och New York och tog med mig min mormor.

Och så åkte jag till Island såklart!

Och till Helags, som var en stor upplevelse på hösten.

Kenth Svensson snabbafötter löpcoach Cape town penguins Boulder's beach Cape town hike Lion's head Cape town Chapman's peak drive Daily sports snake tights traningsgladje.se Camps bay sunset Taffelberget Kapstaden Taffelberget Kapstaden Taffelberget Kapstaden solnedgång

Vilken var årets vackraste dag?

Den här dagen mitt i vårvintern. Vädret var bisarrt bra och jag var ute. Men, dagar som dessa är inte mina bästa. Jag blir sorgsen i själen när det är så perfekt. En storm hade skapat fler lyckoskutt i hjärtat. Det är knepigt hur det kan vara så!

Detta berörde mig starkt under året

Matilda Rapaports bortgång i en lavinolycka i sensomras och Anna Holmlunds skidkrasch som fortfarande har en osäker utgång. Anna ligger nedsövd med svåra hjärnblödningar och det är så märkligt alltsammans. Ena sekunden finns man och är vid fullt medvetande – och andra sekunden är så annorlunda. Allt som är oavslutat, allt som är ouppackat och allt som är osagt kommer för alltid att vara så.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
25kommentarer
 • Alltså jag är ju inte snabbast i världen men nu är min lista klar. Så kul att titta tillbaka på allt som hänt under året. 🙂
  http://www.minvardagshalsa.se/2017/01/04/blickar-tillbaka-pa-2016/

  Nellie 2017-01-04 13:40:01 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara
 • Åh så mycket härligt – och vilka grymma resor! Sedan ditt bloggfirande kan ju vara den bästa och peppigaste inspirationen någonsin! Kram!

  JohannaN 2017-01-03 14:50:14 http://www.slowfashion.nu
  Svara
 • Tråkigt med alla dessa olyckor. Det har också varit mycket attentat som jag nämnde i min sammanfattning. Gör också att alla annat får lite av en sur lukt som du skriver.

  Härligt att se att du personligen har haft ett så bra år, även om det varit fokus på jobb. Ibland är det kanske bara så. Det får bli mer träningsutmaning 2017, för oss alla. Något spexigt måste en väl ta sig för.

  Tack för en fin blogg och härliga reflektioner! Gott nytt!

  Katarina 2017-01-02 23:06:10 http://antligenvilse.se
  Svara
 • Åh, vilka underbara bilder från Island! Jag bodde där ett år för länge länge sedan och längtar alltid lite tillbaka 😉 Kapstaden verkar ju också fantastiskt! Önskar ett riktigt Gott Nytt 2017!

  FREEDOMtravel 2017-01-01 12:02:34 http://www.freedomtravel.se
  Svara
 • Vilken fantastisk lista Sara, den lånar jag!
  Känner precis samma som dig på sista raderna. Det är så fruktansvärt 🙁

  Löpningen och jag 2016-12-30 16:02:30 http://www.lopningenochjag.wordpress.com
  Svara
 • Fin läsning <3

  mari 2016-12-28 18:00:14 http://www.doitforyourself.isilife.se
  Svara
 • Vilken himla bra lista! Ett sånt där bra inlägg också som får mig som läsare att reflektera och tänka och det är så himla bra. Själv har jag ägnat ett tag åt att reflektera över 2016 som kanske inte riktigt blev som jag tänkt och siktar stenhårt på 2017. Som redan nu ser mer lovande ut. Och sen gillar jag udda år bättre på något sätt, vet inte riktigt varför men så är det 🙂

  Annica 2016-12-28 16:31:16
  Svara
  • Svar på Annicas kommentar.

   vissa år är sådär, skjuter ut sig åt andra håll än tänkt liksom. vi får hoppas på att 2017 blir ett bra udda år!! 😀

   Sara Rönne 2016-12-30 12:11:08
   Svara
 • Tycker verkligen om den här listan och är så himla tacksam över att jag fått dela några av upplevelserna med dig. Riktigt fint år.
  Det här du skriver om lycka/besvikelse. Tror jag det handlar om att ännu mer gå till de enkla sakerna, ofta. En brasa, en kanna kaffe, samtal och skratt. Backa bandet mellan de snabba intrycken och storslagna äventyren. Hoppas på många såna stunder med dig 2017 <3

  Katta Bucketlife 2016-12-28 11:09:30 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Åh Island ❤️
  Och vänskap ❤️?

  Ella 2016-12-28 02:53:42
  Svara
 • Vilken bra lista! Så nyttigt att tänka tillbaka och reflektera över året…

  Nellie 2016-12-27 20:56:56 http://www.minvardagshalsa.se
  Svara
 • Fin lista, många roliga länkar 🙂

  Katja 2016-12-27 19:43:09 http://cykelkatten.cc
  Svara
 • Underbar läsning, Sara!

  Ida (Träningsblogga) 2016-12-27 17:32:13 http://traningsblogga.se
  Svara
 • Fasen vad du är bra! Har följt dig i många år och du blir bättre å bättre, som ett finare rödvin 😉

  Ulrika 2016-12-27 16:04:33
  Svara
 • Underbar läsning! Knåpar ihop en egen årskrönika. Det är roligt att se tillbaka lite innan man tar sig an nya utmaningar! 🙂
  Kram M

  Trail & Inspiration 2016-12-27 14:28:17 http://www.trailinspiration.se
  Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!