Nu blir det ljusare

Idag vände det – mörkret är sakta på väg bort och från och med lunchtid idag så blir det bara ljusare och ljusare. Det känns hoppfullt. Jag hann inte med så mycket firande; på den exakta tidpunkten fotade jag cocktails i baren. Så kan det gå. Jag ägnade den sena eftermiddagen åt egentid i bilen och körde 35 mil söderut genom skogarna i Jämtland, Härjedalen och Hälsingland. Nu är jag hemma för julen och det känns härligt.

Förra året var ett riktigt magiskt vintersolstånd med sådant där flödande ljus man inte tror finns. Men det gjorde det – den gången.

En vinter för några år sedan firade jag vintersolstånd med att gå Stockholms gator i snön med två fyrbenta vänner. Det var länge sedan jag såg bilder på våra tidigare hundar Trixa och Alfons (två flat coated retrievers som var omplaceringshundar).

2010 firade jag vintersolståndet i Halmstad och det var -18 grader. Knasigt ju. men jag minns att det var två snörika vintrar när jag bodde där nere mer på heltid. Jag saknar Halmstad – måste åka ner snart igen.

Tråkigaste och gråaste vintersolståndet ser ut att ha varit 2011. Jag ser ingen ljuvlighet i detta alls, trots färgglada strumpor.

Snart är det såhär varmt, ljust och soligt igen:

Juleboda strand Österlen Juleboda strand Österlen Juleboda strand Österlen Brösarps backar norra Brösarp Gästgifveri Österlen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Ååå, det siste bildet der <3 Det minner meg om da vi var i Frankrike. Jeg synes jeg kjenner lukten helt hit <3

    Lone 2016-12-22 17:34:17 http://www.lifeinarctic.com
    Svara
  • behöver verkligen ljuset nu!

    Jag är inte dum i huvudet! Jag har Aspergers syndrom! 2016-12-22 10:54:58 http://familjeliv.se/blogg/domkallarmighannes
    Svara
  • Fantastiskt snygg klänning! Den klär dig så bra. Och med det sagt, så vill jag säga att jag gillar din blogg och det den – och du – står för. Du verkar ha ett sunt och klokt förhållande till träning och livet i stort.

    Tina 2016-12-22 06:55:42
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!