Julklappar till den som redan har allt

Har du inlett jakten på den perfekta julklappen? Vad ger man till någon som redan har allt, och som faktiskt kan skaffa sig det mesta på egen hand. Det här är mina förslag. Vilket är ditt? Dela gärna med dig i en kommentar. Jag uppskattar alla tips – och förmodligen är det fler som ser fram emot att läsa!

 

Ett äventyr någonstans

Detta kan vara den bästa julklappen ever. Tycker jag då. För det finns så väldigt mycket att göra i världen. Så mycket att upptäcka. Så mycket att se. Uppleva. Och känna.

 

Tre konkreta förslag:

1. En vandring eller löptur till Blåhammarens fjällstation i Jämtland. Eventuellt med övernattning. Annars med lunch som ni antingen köper där, eller har med i ryggsäck. Här finns mer inspo och bilder från Blåhammaren!

2. En tredagars i Stockholms skärgård. Ta er an tre olika öar och upptäck dem med löparskor. Eller på cykel. Den klassiska båtluffen blev helt plötsligt lite bättre.

3. En havspaddling. Någonstans där det finns hav. Googla paddling i Söderhamns skärgård, eller i Bohuslän.

 

En riktig upplevelse

Ge bort något nytt. Som ingen av er gjort förut. Något lekfullt och roligt! Det finns så mycket att prova på; från skejtskidåkning till att cykla cyclocross till islandshäst- eller westernridning, multisport, surfa eller vad som helst. När jag skriver riktig upplevelse så består det riktiga i det oprövade.

 

Tre konkreta förslag:

1. Cykla fatbike. Funkar sommar som vinter. Det som gör fatbikecykling så bra är att de flesta kan cykla vanlig cykel. Så fatbike blir aldrig svårt – bara sjukt kul. Tips tips!

2. Surfa. I Varberg finns klassiskt surfhäng komplett med schysst hangout och allt. Det gör inget om ni inte kan eller aldrig provat. Det finns guider som kan lära er. Perfekt sommargrej om ni ändå hänger söderöver då! Kolla här bara!

3. En tältnatt. För att naturen har blivit lyx, och för att fler bör uppleva den för att inse hur fantastisk den är. Hyr grejerna du behöver från tjänster som t.ex. Rent a plagg. Tälta var som helst där det är tillåtet – det behöver alltså inte vara ett fjäll.

 

En kickstart

Tänk på den person du vill ge något till. Vad vill hon eller han? Ge en hjälp på vägen. Precis det är vad som gör den här julklappen personlig – och kanske är det just därför varför den blir så bra.

 

Tre konkreta förslag:

1. En dejt under tidiga januarimorgnar för att göra det bästa av årets längsta och ofta något tråkiga månad. Bestämt att ni ska ses – virtuellt eller fysiskt – en morgon i veckan och starta dagen tillsammans med en powerwalk.

2. Några yogakvällar hemma hos dig eller din vän för att göra streamade yogapass med favoritlärare genom smart yogatjänst, typ Yogobe.

3. Kanske är du en inbiten cyklist, kanske är du en erfaren löpare eller simmare eller kanske har du gjort något annat väldigt mycket – som du vet att din vän också vill göra mer av och utvecklas inom. Dela med dig av din kunskap. Ordna fram utrustning om det behövs och bestäm en dag.

 

 

snäcksjöns islandshästar östhammar sara IMG_5022Snäcksjöns islandshästar Sara IMG_5172snäcksjöns islandshästar öregrundsnäcksjöns islandshästar östhammar IMG_4921ridning på island sara IMG_1052 Island DSC01618 Island DSC01784 ridning på island sara IMG_1167

Bilderna ovan är från alla de ridturer jag gjort tillsammans och med – och påhejad av – min vän Ella. Så tacksam!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • I sommar, då ska vi rida islandshäst i Are! Försökt varje gång vi varit i Ottsjö men eftersom det har varit under AXA-veckorna så blev det alltid fullt. Nästa sommar åker vi upp tidigare, skiter i fjällmarathon i år men barnen insisterar på tio dagar i Ottsjö ändå! Vi ska hyra tält på rent-a-plagg och vada över ridvadet också, följde ett par killar som gjorde det i somras, såg ju rätt lätt ut… Längtar! Kanske är du på hotellet och en kan titta in i fina gymmet och restaurangen… Men innan dess ska jag springa ett maraton i Guatemala och se soluppgången från ruinerna i Tikal. Och boka hemresan via New York. Och säkert något mer, 2017 ska bli kul! Tjipp och kram och god jul!

    Nina L 2016-11-29 21:09:50
    Svara
    • Svar på Nina Ls kommentar.

      maraton i guatemala alltså: låter som ett äventyr! för att inte tala om den där soluppgången. älsk på ditt år! och ja – ni måste prova ridvadet!!!

      Sara Rönne 2016-11-29 22:58:34
      Svara
  • Julklappar som räddar liv (https://unicef.se) eller #bästajulgåvan (https://geblod.nu/stockholm/2016/11/28/2364/) eller ingenting (https://www.raddabarnen.se/jul/#steg1) är mina tips till dem som redan har allt 🙂

    BoelMaria 2016-11-29 17:35:10 https://trningochannat.blogspot.se
    Svara
  • Åååh bilderna <3 Blev lite förtrollad av dem i scrollandet ner till kommentarsfältet men egentligen skulle jag kommentera på dina tips och säga SÅ BRA. Tänk att få ett äventyr i julklapp!!

    Fantasiresor 2016-11-28 18:49:31 http://fantasiresor.se
    Svara
  • MEN så bra tips! Ska nog plocka med mig några av dem till min Bucket list för 2017 Öluff i Sthlms skärgård på cykla är en av de som jag vill göra. KRAM

    Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 2016-11-28 17:42:05 http://www.evasvard.com
    Svara
  • Jag kan själv tänka mig att önska mig allt, så himla bra grejer ju….:)

    mari 2016-11-28 06:40:31 http://www.doitforyourself.isilife.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!