10 Stockholmsklassiker

Jag är i Stockholm rätt många dagar och får en härlig dos storstadsliv. Just nu är jag väldigt Stockholmspepp och gillar cirka allting med den här staden. Jag har till och med hittat parkeringsplats rätt nära lägenheten och det är alltid en utmaning om man inte har egen garageplats.

Sandra Beijer har listat 10 Stockholmsfavoriter för vintern och jag tänkte passa på att lista 10 Stockholmsklassiker i kategorin restaurang och café. När jag inte bor här på heltid känner jag att jag halkar efter lite i alla nya småställen som öppnar. Men klassiker är alltid klassiker, och här är mina tio klassiska favoriter (ej i ordning:

Café Saturnus på Eriksbergsgatan

Klassiskt café känt för sina jättebullar. Den mesta tiden bakas de som kanelbullar men nu snart är det dags för den årliga gigantiska saffransbullen. Kaffet serveras i skålar om du väljer större storlek. Kul och franskinspirerat ställe som blir högljutt under rusningstid.

Wienerkaféet på Biblioteksgatan

Tjusigt, klassiskt café som är mer än så. Här har jag ätit bra brunch. Boka bord! Såhär såg det ut en gång när jag var där.

Nybrogatan 38

Alltid bra hela dagen. Hit går jag för både frukost och middag och när jag ruckat på rutinerna och vill äta lunch klockan 15. Bra drinkar och god mat. Min bästa kvarterskrog! Här är en av alla de gånger jag varit där.

Ljunggrens på Götgatan

Bästa sushin! Slut på meddelandet.

ljunggren sushiljunggren sushi

Fabrique – var som helst

Min frukostfavorit eftersom de öppnar tidigt. Perfekt ställe för frukostmöten och gott bröd att ta med sig hem. Kardemummabullarna är oslagbara!

Kaffeverket vid St Eriksplan

Ett av mina bästa ställen för kaféjobb, gärna vid ett bord längst in. Bra utbud av cirka allting, oavsett om du är här för fika eller lunch till exempel.

Taverna Brillo

En ny klassiker i min värld. Gillar massor.

Stikki Nikki – på lite olika ställen

Kanske inte vinterns bästa tips med Stockholms godaste glassbar förtjänar att lyftas oavsett årstid. Här finns all glass, från kul smaker till glass med ingredienser som passar veganer. Deras veganska choklad är riktigt god! Glass är en sådan där grej som är fantastisk när den är god men väldigt menlös när den är tråkig. Här är god glass!

Blueberry på NK

Här får du lätt stans bästa smoothie med bara bra grejer.

Griffins Steakhouse

Christian Hellbergs steakhouse som har bra mat och goda drinkar och mysigt murrig inredning.

Klicka för fler tips på restauranger och caféer i Stockholm – passa på att läsa kommentarerna för ännu fler tips. Vill du dela med dig av dina favoriter? Kommentera!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Endast en av tio som jag satt min fot på inser jag, bra med en lista med ställen att bocka av under vinterhalvåret 🙂

  Stina | Stinas tillvaro 2016-10-31 21:02:41 http://stinastillvaro.se
  Svara
 • Jag upptäckte restaurangen på Södra teatern sist jag var i stan. God mat med roligt koncept där man beställer in vegetariska smårätter och väljer ”protein” separat. Som tapas fast godare.

  Kari 2016-10-30 17:58:09 http://forskojsskull.se
  Svara
 • Haha, årets mest otajmade inlägg då jag precis satt mig på tåget FRÅN Stockholm när jag såg det 🙂
  Jag bodde ju liksom på nybrogatan i natt!
  Anyway, kaffeverket fick jag till i alla fall. Älskar både maten och cappuccinon. Och på blueberry köpte jag med mig en nötboll att ha som efterrätt till min sushi här på tåget. Sushin dock inte inköpt på ditt favvohak, det sparar jag till nästa gång.
  Om jag får tillägga saker till din lista kommer tre favoriter:
  1. Johan & Nyström för grym croissant och typ godaste cappuccinon i hela Sverige.
  2. Hälsocafèet på Hornsgatan. God lunch, fantastiska smoothies, bowls och raw food kokor! Attans att man blir mätt, jag hann ju inte smaka allt!
  3. Miss Voon vid Humlegården. Tog en favorit-i-repris från förra året. Hummertacosen och laxtartaren är to die for. Ja allt annat också. VI körde 7-rättersavsmakningsmenyn för att slippa välja!

  Tack för dina tips. Jag sparar blogglägget för framtida bruk 🙂

  Anna 2016-10-30 16:39:27 http://piggelina.se
  Svara
 • ..och fin ny header här i bloggen! Nu blir jag också sugen på en vintervariant.

  Anna Lissjanis - Trend o träning 2016-10-30 16:02:43 http://www.annalissjanis.se
  Svara
 • Tack för bra tips Sara. Även om jag bor här blir det att jag alltid går till samma ställen. Och köper hem mat från samma sushi-hak. Måste lägga till Itamae Sushi på Odenplan till din lista. Deras Shake Mushi är gudomlig (speciellt såsen).

  I morgon kommer min lista upp över 10 roligheter i Stockholm inför höstlovet. Heja listor! 😉

  Kram!

  Anna Lissjanis - Trend o träning 2016-10-30 16:01:47 http://www.annalissjanis.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!