Recept på ramen – det är enkelt!

En maträtt som varit trendig rätt länge – men som funnits hur länge som helst – är ramen. Ramen är kanske den perfekta maträtten nu under vinterhalvÃ¥ret; det är värmande samtidigt som det är rätt sÃ¥ lätt mat. BÃ¥de känslan i kroppen efter du ätit – och recepten pÃ¥ ramen som är enkla att laga. Annars kan ju mat pÃ¥ höst och vintern vara rätt sÃ¥ tung och mustig och ta lÃ¥ng tid.

Ramen är den japanska versionen av den kinesiska nudelsoppan. I Japan lagar man ramen efter mÃ¥nga olika recept – och det är vad jag gillar med ramen. Att man kan variera den i det oändliga.

Ikväll gjorde jag ramen med räkor i het buljong. I en kastrull kokade jag upp nudlar och i en stekpanna fräste jag upp en hackad chili i en blandning av vanlig olja och sesamolja. Sedan skivade jag lite andra grönsaker och fräste upp det också: selleri, salladslök, sockerärtor och babyspenat. Och räkorna förstås.

Efter en stund hällde jag på vatten, buljong, lite fond och sambal oelek för ännu mer smak och hetta och så fick det koka upp. Sedan är det klart. Nästan.

I djupa skålar lade jag upp nudlar, grönsaker och buljong. På toppen lade jag också groddar, kimchi, skivad avokado och till sist klippte jag över färsk koriander.

Ramen äter man med pinnar och buljongen med sked – eller så dricker du den direkt ur skÃ¥len!

ramen recept ramen recept ramen recept ramen recept

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!