Kung Markatta har tagit fram en pasta utan gluten som är gjord pÃ¥ röda linser istället. Jag har ätit rätt mÃ¥nga varianter av pasta som är gjord pÃ¥ bönor och linser och tycker att de är goda om man ocksÃ¥ anstränger sig lite med tillbehören. Vanlig pasta kräver inte sÃ¥ mycket – men bönpasta och linspasta kräver desto mer. Det behöver inte nödvändigtvis vara svÃ¥rare tillbehör, men de mÃ¥ste vara lite kraftigare.
Som den här gången då jag lagade bönpasta med citron, sparris och halloumi
Eller den här gången då jag åt svart pasta med ruccola pesto
Ikväll kokade jag röd linspasta med umamibuljong som också kom från Kung Markatta. Båda produkterna har jag fått i ett pressutskick från dem. I en stekpanna bredvid stekte jag halloumi från Skärvångens mejeri.
När pastan var klar hällde jag av vattnet och ringlade över olivolja, strösslade en nypa flingsalt över och klippte över rikligt med bladpersilja. Det blev en härlig smakkombination med den krispigt stekta halloumin.