Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mullfjällets topp

Bästa fredagsnöjet kan vara att ta sig upp på en fjälltopp. Idag blev det Mullfjällets topp. När man står nere i Åre by eller Duved eller var man nu är, så ser man knappt toppen Mullfjället – man ser flera olika toppar. Det gör Mullfjället lite speciellt. Men, uppe på toppen finns en nödstuga och där satt jag, Helena och hundarna Hazel och Doris och fikade äppelkaka mitt i ett moln runt lunchtid.

Den mest välbesökta toppen i Åre är antingen Åreskutans topp eller Totthummeln (än står nog inte Saras frukosttopp på den listan, men det är ändå min favorit). Mullfjällets topp är en underskattad outsider; hit kommer du t.ex. via Duveds skidbacke, via led från Ullådalen som går förbi Forsaskalet eller från Tegefjälls skidbacke.

Idag tog vägen från Tegefjäll. En ringlande grusvägg går upp till sittliftens bergstation och sedan tar blöt myrmark vid. Vi valde ett obanat alternativ som gick rakt uppför tills vi kom på den riktiga leden där terrängen blev mer flack.

Mullfjällets topp IMG_6836 Mullfjällets topp IMG_6839 Mullfjällets topp IMG_6840 Mullfjällets topp IMG_6849 Mullfjällets topp IMG_6845

Ovan trädgränsen gick vi in i ett moln som envist omslöt oss förutom under några sekunder då det såg ut såhär:

Mullfjällets topp IMG_6843

Uppe på toppen fikade vi. Jag hade termos med kaffe och Helena hade bakat äppelpaj. Det var bästa sortens fredagslyx trots att vi var mitt i molnet!

Mullfjällets topp IMG_6850 Mullfjällets topp IMG_6852 Mullfjällets topp IMG_6864

Molnet gjorde det rätt så kallt där uppe. Jag började med underställströja och skaljacka men bytte jacka till vinterjacka och satte på mig skidhandskar. Nere i dalen var det å andra sidan alldeles för varmt för mössa.

Mullfjällets topp IMG_6873

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!