En varm och god morgon

Nestle 5M0A0640 (kopia)

Imorse skrapade jag bilrutan fri från frost för första gången den här säsongen. Imorse gick jag första morgonpromenaden med handskar på. Imorse låg hela Åredalen inbäddad i en djup vacker dimma med minusgrader inpå förmiddagen. Imorse gjorde jag en varm härlig frukost.

Nestlé har kommit ut med en ny produkt som heter God Morgon Fiberdryck. Jag gjorde en varm smoothie med fiberdryck (det kommer i pulverformat), varmt vatten, blåbär från skogarna i Hälsingland, macapulver, kokosolja och jordnötssmör.

Nestle 5M0A0652

Fiberdrycken från Nestlé är baserad på havre, vete och mjölk och innehåller även probiotika, vitamin C och D samt järn. Blåbären känns som en bra boost nu när det är höst – och dessutom har skogarna gått helt i blått den här hösten!

Macapulvret kommer från en rot i Sydamerika och blev rätt så populärt här i Sverige för några år sedan. Det ger energi och vissa upplever en positiv skillnad i styrka och uthållighet. I Sydamerika har det använts i århundraden som medicin. Macapulver är rikt på bland annat vitamin C, kalium, kalcium, järn och zink – och sägs bland annat lindra PMS.

Jordnötssmöret ger en mjuk smak och lite mer energi och kokosoljan är bra för ungefär allt om man ska lita på Google som källa.

God Morgon Fiberdryck kan användas på olika sätt; tillsätt någon deciliter när du bakar bröd, i gröt, pannkakssmet, köttbullar eller pajskal. Tips! Blanda ut pulvret med lite vatten innan du tillsätter det.

Klicka in här för att följa Nestlé och få fler tips med Fiberdrycken!

Nästa gång ska jag göra blåbärspannkakor med God Morgon Fiberdryck tror jag allt.

Recept blåbärspannkakor

300 g blåbär

1 banan

1 ägg

1 dl mjölk

1.5 dl fiberdryckmix

250 g vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk kanel

1/2 citron (skal och saft)

Späd fiberdrycken med lite vatten och rör om ordentligt.

Mosa bananen och blanda med ägg, mjölk och fiberdryck.

Tillsätt vetemjöl, bakpulver, kanel, citronsaft och citronskal – och till sist blåbären. Konsistensen ska vara ungefär som gröt.

Grädda pannkakorna och servera med bär, frukt och kanske lite sirap.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Hej från Guatemala! Jag blir bara förbannad när jag läser din blogg nu för jag längtar så efter höstluften och fjällen. Här är det storstad och not in a good way. Mycket trafik och långt itll fina parker eller natur (som oftast är organiserad natur om man inte ska bli helt wildlife och åka flera timmar bort). Men i alla fall. Ville bara säga att Maca är mest känt i Peru för att det ska vara potenshöjande 😀 det är det som är medicinen, hehe. I helgen ska vi leta efter lite mer natur, med vår nya valp som är ungefär Hazels storlek och väldigt glad och söt.
    Kram!

    Nina L 2016-10-06 23:05:21
    Svara
    • Svar på Nina Ls kommentar.

      så roligt att höra från dig Nina – från andra sidan världen!! roligt med maca, finns ju flera slags stamina… 🙂 kram!! ps. valp!!! så sött!

      Sara Rönne 2016-10-06 23:48:31
      Svara
  • Blä för Nestlé, hur kommer det sig att du väljer att samarbeta med dem?? De är ju otroligt kritiserad (& bojkottade) pga att de aggressivt (och, ja fortfarande) marknadsför bröstmjölksersättning i U-länder trots att det gör att barn dör pga lortigt vatten (vilket de ej hade gjort om mammorna ammat ist, men de får meddelandet att ersättning är bättre). Vårdförbundet mfl bojkottar Nestlè pga detta. De använder även oren palmolja vilket också uppmärksammat av bla Greenpeace. Känns som ett märkligt samarbete på en hälsoblogg.

    Karin 2016-10-03 21:32:25
    Svara
    • Svar på Karins kommentar.

      Tack för din feedback Karin, jag uppskattar den även om den är konstruktivt kritisk!

      Sara Rönne 2016-10-04 09:56:45
      Svara
      • Svar på Sara Rönnes kommentar.

        Men hur kommer det sig att du anser dem vara en lämplig samarbetspartner? Vad känner du inför deras agerande förr och idag?

        Karin 2016-10-05 20:20:19
        Svara
        • Svar på Karins kommentar.

          Jag är faktiskt inte så påläst vad gäller dem.

          Sara Rönne 2016-10-05 21:57:10
          Svara
          • Svar på Sara Rönnes kommentar.

            Oj. Så bevsiken jag blir. Har alltid gillat din blogg, och har inget emot företagssamarbeten generellt inget fel att tjäna pengar) men att så urskiljningslöst gå med på företagssamarbeten, utan att kolla upp det ftg man väljer att samarbeta med? Det rimmar så illa med en hälsoblogg. Hur tänker du?

            Du kan lätt söka på Nestle och se den massiva kritik somfinns mot dem (bla palmoljan, bröstmjölksersättning och en önskan att privatisera allt vatten). Kika bla här http://www.amningshjalpen.se/16-har-far-du-hjalp/allmant-om-amning/74-nestlebojkott

            Ur hälsosynpunkt, fick hem prov på Nestle välling till min son idag, innehåller maltodrexin och palmolja. Inget jag vill ge till min 6-månaders eller som jag ser som hälsosamt eller miljövänligt.

            Fy så tråkigt och märkligt agerande. Hoppas du får bra betalt. 🙁

            Karin 2016-10-06 21:29:16
            Svara
            • Svar på Karins kommentar.

              Tack för din kommentar Karin, jag uppmuntrar till oliktänkande och tar till mig din åsikt.

              Sara Rönne 2016-10-06 22:38:04
              Svara
    • Svar på Karins kommentar.

      va bra att du tog upp detta! Kände exakt samma och inte meningen att vara negativ men just dina samarbeten brukar kännas så genomtänkta och relevanta. Så hur tänkte du här?

      fanny 2016-10-03 22:12:51
      Svara
      • Svar på fannys kommentar.

        Jag uppskattar att ni är ärliga i mitt kommentarsfält! Man får uttrycka sina åsikter konstruktivt, vilket jag uppskattar att du gör!

        Sara Rönne 2016-10-04 09:56:05
        Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!