Testa tomat på din marmeladsmörgås

I söndags träffade jag min kompis Annika när jag var i Stockholm och vi promenerade ner till en annan vän, Ella, för frukost. Vi var inne på ICA Kungsholmstorg och köpte frukostgrejer och sedan dukade vi fram en massa härligt. Marmelad, ost och tomat bland annat. Annika lade allt på mackan och jag undrade skeptiskt vad hon gjorde. Ost, marmelad OCH tomat liksom. Det är ju inte så man äter smörgås!

Prova, uppmanade Annika mig.

Jag provade. Och det var gott.

Jag har tänkt på det där hela veckan i och med att jag suttit i en del externa möten och velat göra saker på nya sätt än vad man kanske brukar. Det ena har lett till det både det andra och det tredje och jag tror att vi mår bra av att testa tomat på marmeladsmörgåsen i en mängd sammanhang. Vi är bara så ovana att göra det vi inte brukar eftersom vi gärna klamrar oss fast vid våra begränsade tankemönster.

Men tänk vad som väntar oss om vi bara vågar tänka annorlunda. Och göra annorlunda!

Ibland vill vi en hel massa saker i smyg. Enkla grejer som att faktiskt säga ifrån på mötet när man ser beslut fattas som man inte håller med om. Ibland vet vi inte ens att vi vill något annat än det vi gör idag eftersom vi inte ens tänkt tanken på att det finns alternativ.

Jag hade inte tänkt tanken på att man kunde ha tomat på marmeladsmörgåsen. Vilken tur att ha Annika i sin närhet då; som fick mig att prova något nytt. Om man själv inte ser alla alternativ som finns i livet så ska man vara tacksam för vänner och sammanhang som visar vägen och som gör den bredare.

Just i söndags handlade det om tomat och marmelad. Men det kan handla om precis vad som helst!

Röhnisch träningströja

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Det där är såå intressant! Jag tror många måste bli bättre på att tänka tankar man inte är van vid att tänka, eller måste och måste… jag tror vi mår bra av att tänka sådana tankar då och då. Se utanför oss själva.

    Clara Edvinsson 2016-09-18 21:07:03 http://www.claraedvinsson.se
    Svara
  • Herregud så bra. Precis så! Det är fint att ha några omkring sig som utmanar, men det svåra ligger ju i att hålla sig öppen! Må jag aldrig sluta försöka!

    Katta Bucketlife 2016-09-16 23:12:15 http://www.bucketlife.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!