Det är nu det ska hända (så får du träningsmotivation)

För många har majoriteten av semestern passerat. Kanske är den rentav slut. Det är dags att blicka framåt; med utvilad energi och massor av ambition. Nytändningen på sensommaren är många gånger långt mycket större än efter jul. Kanske för att den inte är så hetsig och total; utan handlar mer om enskilda drömmar och satsningar.

Jag hajade till vid den här artikeln på Metro och tyckte att det var väldigt smart att skriva sitt eget recept för vad just du behöver för din motivation. Själva metoden ”smart” som nämns i texten är jag personligen inget fan av, men jag gillar det andra som duktiga Jenny Sunding skriver.

Mitt eget recept på träningsmotivation innehåller lite olika delar; dels träningskläder och skor som jag tycker om – och inför varje säsong är jag lite extra taggad eftersom det ofta är då som de nya kollektionerna kommer ut i butik. Det går trender också i träningskläder och jag kallar det för guilt free shopping (sett till plånboken).

Jag håller också hårt i mina bucket lists som gör stor skillnad för min motivation. Jag går igång på träning utomhus – gärna på platser som fastnar i minnesbanken. Det är därför jag är ute och ränner så mycket, istället för att springa samma runda på Årevägen. Jag unnar mig det.

Men, min allra bästa tanke är ”and now I’ll do what’s best for me”. Jag applicerar den på alla möjliga val i livet men den funkar också när det kommer till träning. Jag har använt tanken nu senaste veckan när jag valt bort all högintensiv träning för lugnare varianter som mycket bättre har återhämtat min kropp från stress. Men andra gånger kan tanken skapa riktigt intensiv träning när jag vet att jag lallat runt allt för mycket på fjället.

”And now I’ll do what’s best for me” funkar bäst när du har en ärlig och rak relation med dig själv. När du innerst inne vet att du kanske borde ta det lugnt efter dagar med hård träning och en sargad kropp – eller de dagar då du inte gjort något alls och verkligen borde komma igång för att må bättre.

Jag har gjort flera podcasts om träningsmotivation, men också skrivit en hel del om att lura hjärnan:

Om att lura hjärnan i uppförsbackar

Om att lura hjärnan under intervallerna

Min bästa tanke när du inte vill gå ut och springa

Hemligheten bakom långpass

Överlista hjärnan – så kommer du upp ur soffan och ut genom dörren!

Hökafältet löpning Mellbystrand löpning skog IMG_8152

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Åh älskar ”And now I’ll do what’s best for me” – får jag föra det vidare i coachning (och ge dig cred för det såklart!)? Gillar att meningen är så positivt laddad och ändå väldigt enkelt riktad mot det som i princip alla vi behöver påminna oss om 🙂

  Susanna Davidsson 2016-08-10 20:53:51
  Svara
 • Skulle verkligen behöva läsa inläggen du länkar till just nu. Men nä, jag skjuter på det lite till, fortfarande i vardagschock.

  Jeanna 2016-08-10 07:13:54 http://Healthyliving.se/blissjunkie
  Svara
 • Åh, underbara tips. Du är bäst!

  Mari 2016-08-09 14:03:16 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
  Svara
 • Bra tips och sam alltid är du så bra på att förmedla dem som en känsla. Kram på dig!

  Katta Bucketlife 2016-08-09 12:31:32 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Jag gillar smartmodellen, men jag är ju också en sucker för att mäta allting med siffror 😉 Däremot tror jag inte att ”accepterat” är tillräckligt starkt, jag tror på ”attraktivt” istället! Målet ska inte bara vara för min egen skull, det ska vara någon jag verkligen VILL!

  FIT by Emma Hå 2016-08-09 09:38:32 http://fitbyemmaha.com
  Svara
  • Svar på FIT by Emma Hås kommentar.

   vilja är a och o. och man ska verkligen fundera på varför man vill något. för ens ”varför” är det starkaste man har! hoppas din maratonsatsning rullar som den ska!! 😀

   Sara Rönne 2016-08-09 13:40:52
   Svara
 • Den där meningen är en härlig mening, och som du säger fungerar den bäst med ärlighet. Tänk om hjärnan säger att det som är bäst för mig är att sitta uppe hela natten och kolla OS och äta glass? 🙂 Skämt å sido, jag känne rmig väldigt sugen p att dra igång hösten och håller helt med dig. Fint att du skruvar på din träning så smart – ingen nyhet egentligen, men ändå fint att du berättar om det!

  uppochhoppa 2016-08-09 08:57:29 http://www.uppochhoppa.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!