Rödbetsgröt med chèvre

Jag köpte en bok om gröt och blev så inspirerad. Just böcker om mat är något som gärna får trängas på min hylla. Det är så kul att bläddra och inspireras; olika recept lockar vid olika tidpunkter och beroende på humör. Igår lockade rödbetsgröt med chèvre – till middag.

Man kan ju tycka att rödbetsgröt låter märkligt men släpp på fördomarna nu och välkomna gränslösheten. Det är gröt vi pratar om – vad är det värsta som kan hända.

Ju mer jag bläddrat i den här boken desto mer gröt vill jag äta. Gröt gjort på polenta, hirs, skrädmöl, graham, dinkel, svart ris, amarant eller bovete till exempel – eller de klassiska mannagrynen och havregrynen.

Att experimentera med mat är kul för det finns så mycket som blir så gott. Win!

Byter du ut sylt mot andra toppings blir gröt dessutom något större och bredare än klassisk frukostmat. Det är där rödbetsgröten med chèvre kommer in. Chèvre är ju tokgott med rödbetor och honung till exempel. Chèvre visar sig också vara riktigt gott på rödbetsgröt.

Gör havregrynsgröt på det sätt du gillar bäst (havregryn, vatten och salt) – och lägg med 1 riven rödbeta och 1 msk linfrön och låt koka i några minuter. Smula över chèvre och ringla över honung – sedan är det faktiskt klart.

Gröt är ett engagerande ämne; här är ett inlägg med gröttips och ännu fler tips i kommentarsfältet!

rödbetsgröt bok om gröt rödbetsgröt bok om gröt rödbetsgröt bok om gröt

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!