Balsamicorostade jordgubbar från Made by Marys gröna frukost

Balsamicorostade jordgubbar – jag slår vad om att du inte provat det men att du blir lite nyfiken. Hur smakar det? Kan det verkligen bli gott? Kanske är det två av frågorna som dyker upp i ditt huvud och jag kan intyga att det blir alldeles fantastiskt. Receptet kommer från Made by Mary som precis gett ut kokboken Made by Marys gröna frukost.

Det är Maria Bååth som står bakom bloggen Made by Mary och vars kokbok jag förhandsbeställde för länge sedan. Det är för övrigt samma Maria som satt i den panel som jag ledde under bloggbranschkonferensen BB Con i maj.

För en tid sedan landade Made by Marys gröna frukost i min brevlåda och när jag bläddrade genom kokboken – som handlar om frukostar – så fastnade jag genast vid receptet på jordgubbar som lät väldigt spännande.

Jordgubbar, några matskedar kokossocker och en skvätt balsamvinäger. Det är allt som behövs. Plus en ugn då – för de ska rostas i cirka 30 minuter så att balsamicon bubblar och tjocknar och jordgubbarna vätskas ur.

Jag rostade jordgubbarna igår kväll och åt till min chiapudding imorse. Så sjukt gott blev det! Smaken är mustig, krämig och härlig. Sött men ändå lite mörkt. Ett jättetips med andra ord; både detta recept och Marias kokbok!

Apropå frukost och kokböcker så vill jag tipsa om detta goda recept på bröd som blir klart på ca 3 minuter! Det kommer från min bloggkollega Anja Forsnors kokbok som du hittar här!

Morgonens frukostskål är för övrigt champagneglas från Karl Lagerfeld för Orrefors som jag köpte i Kosta förra sommaren. Det dröjde ett helt år innan de fick göra premiär!

Made by mary kokbok Made by mary kokbok Made by mary kokbokMade by mary kokbok IMG_1320

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!