Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Därför gillade jag inte Nice värst mycket

Det är på pricken två månader sedan jag var i Nice en vecka. Eller, mer korrekt ska jag säga att vi var ungefär i Nice och den allra största delen spenderade vi inte alls i Nice. Jag ska berätta varför!

Vi åkte till Nice i början av maj eftersom jag ville ha sommarkänsla under en tid då man tycker att våren varit evighetslång hemma i Sverige och man spricker av allt tålamod man måste uppbringa i väntan på ljumma kvällar och fullkomlig grönska.

Nice är därför en väldigt bra idé i maj. (Det är för övrigt också New York!)

Vi hyrde en villa via Airbnb som låg uppe i bergen och så hyrde vi en bil så att vi kunde åka runt bäst vi ville. Och som vi åkte runt!

Redan första kvällen hade vi gjort en hel del mil i bilen och den omedelbara känslan var att Nice inte skulle bli höjdpunkten på den här resan. Den känslan väckte sig allt starkare under veckan. Nice har en gigantisk strandpromenad och Nice har Hotel Negresco. Men jag tyckte inte att Nice var särskilt vackert eller särskilt mysigt. Staden kändes både sliten och tråkig.

Om jag skulle åka tillbaka till just Nice igen så skulle det vara för en helg under våren där jag checkade in på Hotel Negresco och knappt rörde mig därifrån annat än till stranden tvärs över gatan. Jag skulle gå från hotellfrukosten till en kaffe eller ett glas rosé på ett strandcafé och sedan tillbaka till terassen på Negresco igen. Förmodligen skulle jag springa på strandpromenaden också.

Frukosten på Hotel Negresco var fantastisk. Vi var också där en annan gång och satt i deras bar och drack rosé (som vi gillade så mycket att vi åkte till vingården och köpte med oss flera flaskor). Det är ett galet hotell som förvånar var man än går. Äter man frukost inomhus så är det att sitta mitt i en karusell.

Hotel Negresco Nice frukost Hotel Negresco Nice frukost Nice strandpromenad

Men – jag vill gärna åka tillbaka till andra ställen på franska rivieran. Gamla Antibes var fantastiskt mysigt med sina små restauranger, serveringar, lyxhamn med små och gigantiska båtar och smala gränder och pittoreska kvarter. Marknaden med mat och grönsaker var fantastisk (om kvällen förvandlas den till konstnärernas paradis) och fotoögonblicken var oändliga.

Här är massvis med bilder från Antibes! Här kan jag verkligen tänka mig att bo några dagar och upptäcka allt som finns runtomkring till fots. Det kändes lugnt och vänligt – missa inte den långa promenaden som börjar vid stranden Plague Garoupe!

Antibes Antibes strandpromenad Antibes strandpromenad Antibes strandpromenad Antibes Antibes

För en oförglömlig lyxhelg skulle jag boka in mig på Chateau De La Chevre D’Or i byn Eze som är ett av franska rivierans finaste hotell. Miljön runtomkring hotellet är helt galen med en drömträdgård som var tokigt knasig och därför helt ljuvlig. Det är byggt högt uppe på ett berg som numer är en medeltidsruin med några restauranger och några hotell. Knäppt och fantastiskt med ljuvlig utsikt.

Det tredje stället jag kan tänka mig att bo på igen – efter vår första resa till rivieran – är Haut de Cagnes. Det är också en bergsby med jättesmala vägar och medeltidskänsla. Här skulle jag kunna tänka mig en långhelg med mycket lugn och ro. Jag skulle ta med mig en trave böcker och jag skulle sitta och dricka rosé på någon av restaurangerna som tronar på toppen.

Här finns alla inlägg från vår vecka på franska rivieran med mina favoriter från alla våra utflykter till olika ställen runt omkring; t.ex. Saint-Jean-Cap-Ferrat (rivierans hemlighet) med ljuvliga Villa & Jardins Ephrussi de Rothschild. Eller Gorges du Loup.

Nice flygplats

Även om jag gillar att resa så finns det ställen som jag gillar mer (Prag, New York eller London till exempel) och ställen jag gillar mindre (typ Berlin).

Nästa ställe som jag är nyfiken på är att utforska Mallorca!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Så mycket jag har att läsa ikapp märker jag, som veckan kring Nice. Kan lova att du kommer gilla Mallorca som är vackert och varierande med bra träningsmöjligheter och trevliga staden Palma. Själv upptäckte jag nyligen Biarritz ett par dagar – gillade. Och tänkte på dig när jag cyklade igår! Första gången någonsin i livet som ren träning, dock bara en halvtimme på min gamla bockstyrecykel med galet oskön sadel. Vad gör man inte när man vill träna på semestern och onda vaden stoppar löpning…

  A-mamman 2016-07-10 19:15:54 http://www.amamma2.wordpress.com
  Svara
 • Jeg er enig med deg! Jeg har vært en liten tur i Nice nå og likte meg ikke. Synes det er mye flottere i Canne og områdene bak. Le Cannet, Grasse og Gourdon likte jeg kjempegodt!!

  Lone 2016-07-07 18:34:58
  Svara
 • Haha, ja Nice är verkligen slitet, men det har sina små pärlor. Jag skulle inte åka tillbaks dit dock, det finnas andra ställen jag prioriterar då. Men runtomkring är det ju så mycket fint!

  Hmm, tänker på den där höstbloggresan. Mallis? Eller kanske Haut de Cagnes då? 😀

  Katta Bucketlife 2016-07-06 22:05:15 http://www.bucketlife.se
  Svara
 • Jag förstår dig precis – inte roligt om det är slitet och tråkigt när man vill njuta av något. Men ni tycks ju ändå ha valt ett bra hotell med bra omnejd även om det inte låg ”riktigt i Nice” 🙂
  Själv ”avnjuter” jag regn-regn-regn – så all träningsglädje får förläggas inomhus just nu – har startat en träningsblogg för att peppa mig själv – och andra https://kikkisandstrom.blogspot.se/search/label/TR%C3%84NINGSBLOGGEN

  KikkiSandström 2016-07-06 12:25:20 http://kikkisandstrom.blogspot.com
  Svara
 • Härliga bilder! Spännande att se hur olika vi upplever världen, Berlin är en av mina absoluta favoritstäder. Bodde där ett år och älskade vardagslunket!

  Resfredag 2016-07-06 10:20:55 http://www.resfredag.se
  Svara
 • Åh jag vill också utforska Mallorca, tänker mig till våren!

  Clara Edvinsson 2016-07-06 08:42:03 http://www.claraedvinsson.se
  Svara
  • Svar på Clara Edvinssons kommentar.

   ja. eller hösten! 😀

   Sara Rönne 2016-07-06 09:47:05
   Svara
   • Svar på Sara Rönnes kommentar.

    Franska kuster kan jag inget om (skulle tycka det vora spännande med surfkurs i Biarritz, kanske?) men Mallorca! Åh! Älsk älsk älsk på hela skiten – utom charter med småbarn till läbbiga all-inclusivehotell. Och iofs är inte spansk mat så himla spännande, men olivolja och tomat, färskt bröd och frukt är ju aldrig fel.
    Palma är helt bedårande och man ska bo på Portixol (svenskt boutiquehotell, you will like tror jag), sen ska man ta sig till Valdemossa, Deia och Port de Soller och vandra och gå ner på små stränder som man inte kan ta bil till (Cala de Deia), och sen t.ex. köra till Port de Pollenca.
    Jag måste säga att jag också gillar Alcudia by, som är riktigt fin och genuin trots mycket turister, och är man där typ, sista veckan i september (i oktober börjar oftast åska och regn) så är det urcharmigt. Då är även den bedårande långa stranden vid Alcudia tommare och turkosare. Sen finns ju hela östkusten också…
    Ja jag gick igång där lite, längtar!

    Nina L 2016-07-06 13:20:26
    Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!