Fjällfararlistan

Jag har gjort en ny lista på Spotify; den heter Fjällfararlistan. Låtvalet kanske verkar spreta lite, men känslan är att vara liten bland allt stort, att vara ensam trots att världen består av många. Ursprung. Av att vara. Kanske lite melankoli.

Listan är till för timmar och timmar på fjället. Av att känna sig trött och hopplös i myrmark och bland evigheters evighet av uppför. Men också av kontrasten att känna sig stark och levande av allt det där. Glädjen över att det får vara strävsamt.

För att vi är så jäkla lyckligt lottade som har det så sjukt bra all annan tid.

Har du inget fjäll utanför dörren så passar listan utmärkt vilken morgon, dag eller kväll som helst. När livet känns vackert vemodigt. Kanske är du i en skog. Eller i en bil. Eller så ligger du i en soffa eller i en säng och funderar på alla dina varför.

Vill du ha annan typ av musik så ska du lyssna på den här listan istället!

Nedan är en låt från Sofia Jannok som jag gillar mycket; This is my land. Politisk och relevant. Alla i Sverige har en skyldighet att lära sig mer om samerna tycker jag.

Sofia är ett musikaliskt geni och vad som händer från runt 3.30 in i låten ger mig rysningar på armen. Låten är med på min lista på Spotify (i en annan version än den nedan).

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!