Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

12 favoriter i Halmstad

Gå till Feldts och köpa med mig deras fantastiska bröd till frukost (och gärna en kardemummabulle bakad på surdeg eller en varm solskensbulle med massa socker, också gjord på surdeg).

Springa runt Nissan om morgonen med lövprakt över huvudet nästan hela tiden (förutom vid fotbollsstadion Örjans vall som är den tråkigaste biten).

Ta bilen till Lynga naturreservat en sen eftermiddag och gå ner på stranden som alltid tar sig olika uttryck beroende på vädret. Är det soligt ligger jag gärna här hela dagen lång!

Parkera i Tylösand och springa sista biten av Prins Bertils stig till Riccardos i Möllegård där man äter världens godaste italienska glass. Och sedan springa tillbaka såklart. Godaste smaken är hasselnöt, tätt följt av körsbär. Deras glassbil brukar också stå parkerad inne i Halmstad.

Gå längs Nissan ut till havet och västra stranden och tillbaka igen – och stanna till på Söderfamiljen för en lunch eller kaffe och fika.

Springa kvalitetspass på Galgberget. Den klassiska slingan som jag alltid springer är 3 eller 5 km, antal varv som jag springer beror lite på. Jag vet precis var jag ska hålla igen och var jag ska ösa på – beroende på var backarna är. Här har jag sprungit så himla mycket!

Sova på min balkong om natten. Detta är såklart en grej som inte alla kan göra, mest bara jag av naturliga skäl, men det är sjukt härligt ändå!

Åka runt på sommarfik; till Solhaga stenugnsbageri i Slöinge eller till våffelstugan i Lintalund där man äter sjukronors småkakor eller Strömma Farmlodge utanför Tvååker eller Gräddhyllan i Markaryd.

Cykla racer. Det finns så många ställen så det tar aldrig slut. Välj en riktning och cykla dit vägen leder! Sikta mot Mölle eller Torekov eller Kungsbacka och Göteborg eller var som. Eller välj Susanne Ljungskogs favoritrunda El Diablo!

Äta solnedgångsmiddag på Salt med drink ute på terassen som ger dig första parkett mot solens skådespel när den doppar sig i havet för natten.

Simma på Brottet om morgnarna – utomhuspoolen vid havet. Det är dessutom gratis. Och det ösregnar alltid när jag är här…

…men det finns en sak som jag aldrig gjort i Halmstad – och det är att fika på Rotundan som är matkändisen Linda Lomelinos favorit. Det får bli mitt absoluta måste denna gång!

Haverdal Haverdal Haverdal Haverdal Haverdal Haverdal

Bilderna ovan är från Haverdal. Stranden som börjar här går ända till Vilshärad och Lynga, som jag ofta brukar prata om, är biten i mitten.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Många fina tips! Jag har inte varit i Tylösand eller Halmstad på länge, men jag var där varje sommar när jag växte upp. Min mamma har fortfarande sommarstuga där.

  FREEDOMtravel 2016-07-20 10:18:42 http://www.freedomtravel.se
  Svara
 • Bra tips! De sparar jag! Kul också att se Markaryd bland tipsen, det är ju mina hemtrakter. Och om du är i krokarna runt Markaryd vill jag passa på att tipsa om fikastället Teboden i Stockhult. Väl värt ett besök (visserligen har jag inte varit där på flera år, men när jag bodde närmare så var vi där ganska frekvent).

  PiaL 2016-07-11 19:35:17
  Svara
 • Nä jag har heller aldrig fikat på Rotrundan (kasst ju eftersom jag bor i Halmstad 😉 Det kanske får bli en runda dit på semestern!!

  Cecilia 2016-06-27 20:32:06 http://www.nouw.com/lyckorus
  Svara
 • Jag åt riccardos idag, efter prins Bertils stig. Båda på tips från dig! Bra tips som verkligen båda är värda att uppleva/göra.

  Anna 2016-06-26 22:21:51 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Halmstad är bra fint alltså! Vi åker dit på lördag för J ska köra triathlon med simning i Nissan och allt. Kul att få besöka staden igen, och jag hoppas på bra väder 😀

  Löpningen och jag 2016-06-25 17:47:04 http://www.lopningenochjag.wordpress.com
  Svara
 • Perfekt med alla tips! Halmstad är på ingång för mig så tipsen kommer väl till pass! Och rotundan har jag ätit på. Två dagar i rad för det var så gott!

  Anna 2016-06-25 17:16:49 http://piggelina.se
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Åh, tänk vad jag har missat!!! Tror för övrigt du redan hsr koll på alla mina tips! 🙂

   Sara Rönne 2016-06-25 17:54:09
   Svara
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!