Burgardagen

Jag älskar att läsa blogg; det ger mig så mycket info och inspo om det ena och det andra. Som när Jeanna för länge sedan tipsade om cleansing wipes som jag har fastnat totalt för. Eller som när Hanna idag berättar att det är internationella burgardagen på lördag. Burgare är en av mina godaste grejer och alla skäl till en burgare är oftast bra men en egen dag är ju episkt.

Här är några av Hannas grymma recept (hon kör vegetariskt och dessutom även glutenfritt och mjölkfritt och sockerfritt och hennes bilder är magiska)!

Nu till frågan; hur bygger man bästa burgaren? Vad har man på? Ska det vara traditionellt eller burgarrebelliskt?

Jag köpte en kokbok på Adlibris häromdagen (den här grymma bloggarens faktiskt) och då noterade jag flera burgarböcker på topplistan; från ”bästa burgaren” till nischade vegoburgare. Jag har skrivit om burgare förut och det har blivit en sport bland burgarpassionerade att experimentera burgaren till perfektion – inte minst på Parkvillan i Åre som stolt och kaxigt utsett sig till bästa burgarstället häromkring. Tipsen på bästa burgarna i Stockholm hinner avlösa varandra så snabbt att jag inte hänger med. Vad gäller just nu?

Ett av de coolaste ställena i Sverige som gör grymma burgare är Garage bar i Höganäs. Alltså jag minns kvällen vi var där som en dröm – mycket tack vare att det var en lång sommarkväll och kvällsljuset flödade in och jag hade inga bekymmer i världen som existerade i mitt liv just då.

Om du vill ha ännu fler burgarrecept än de som Hanna skriver om har jag två stycken här: laxburgare med magiskt god lime- och basilikamayo eller den här burgaren som är byggd med bondbröd och fylld med lax, avokado och skagenröra!

laxburgare internationella burgardagen

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!