Saint-Jean-Cap-Ferrat – Rivierans mesta hemlighet

En av de sista utflykterna vi gjorde var till lyxstället Saint-Jean-Cap-Ferrat – som enligt SvD är Rivierans bäst bevarade hemlighet. Det är här som det är lyxigt på riktigt! Det märks inte minst när man går strandpromenaden runt udden från Paloma Beach; då får man kika in till villorna som man annars bara ser de förgyllda grindarna till. En hel del ser man från den fantastiska trädgården på Villa Ephrussi de Rothschild som ligger på en kulle med utsikt över havet.

Saint-Jean-Cap-Ferrat ligger en kvart från Nice (mot Monaco) och på vägen dit får man en fantastisk utsikt över Villefranche som man passerar längs vägen.

Villefranche Villefranche Villefranche

Vi började vår dag med att åka till Paloma beach som ibland beskrivs som en av Rivierans bästa. Jag håller inte riktigt med – Paloma beach var inte så märkvärdigt, men däremot var den lilla stenbelagda stigen runt halvön makalös. Vi gick inte så långt på den idag, men den liknade stigen runt Cap d’Antibes!

Paloma beach Cap-Ferrat Paloma beach Cap-Ferrat Paloma beach Cap-Ferrat Paloma beach Cap-Ferrat

Efteråt åkte vi upp mot Villa & Jardins Ephrussi de Rothschild som är ett rosa slott som liknar en gräddbakelse – med en fantastiskt trädgård med små avdelningar från hela världen, inklusive en stor rosenträdgård och en fontän som bjöd på skådespel till klassisk musik var tjugonde minut.

Villa Ephrussi de Rothschild Villa Ephrussi de Rothschild Villa Ephrussi de Rothschild Villa Ephrussi de Rothschild Villa Ephrussi de Rothschild Villa Ephrussi de Rothschild Villa Ephrussi de Rothschild Villa Ephrussi de Rothschild Villa Ephrussi de Rothschild

Vi åt lunch på verandan till det rosa slottet – sedan åkte vi upp i bergen igen till den enda vinregionen som finns i Nice. Området för vingårdarna heter Bellet och är rätt så litet, med Château de Bellet som största vingård. Av en slump hade vi träffat på fantastiskt god rosé från vingården De La Source från Bellet – så vi passade på att besöka dem båda sent på eftermiddagen.

Rosén från Bellet utanför Nice är mer fylliga än andra roséviner från Provence. Jag gillar dem massor – men det är lite oklart hur jag ska få med mig vinflaskorna hem på flyget i en liten och redan fullpackad väska. Dagens värsta!

Château de Bellet var ett minnesvärt ställe eftersom själva vingården (ja inte vinrankorna och så) låg i ett gammalt kapell högt uppe på en höjd – hur coolt!

Château de Bellet Château de Bellet Château de Bellet Château de Bellet Château de Bellet Château de Bellet

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!