På ett tak i New York

En stor tjusning med New York är att ta en drink på en takbar. Det finns flera olika takbarer att välja bland; alla i olika stil – och som kräver olika slags dresscode. Här är några takbarer jag varit på under denna resa – och från några tidigare resor till New York – och så ett bonustips just på tema tak på skyskrapor.

På 230 5th Avenue ligger en av New Yorks största takbarer som heter 230 FIFTH – och som inte heller kräver några större insatser av dig när det kommer till vad du har på dig. Kom som du är; i jeans och sneakers eller shorts och sandaler eller klänning eller vad du nu har på dig. Ta med dig shoppingpåsarna och gå in i byggnaden som ser ut som en helt vanlig kontorsbyggnad – och ta hissen till översta våningen. Här väntar dig en stor bar och en trappa som leder dig sista biten upp till taket. Uteserveringen är gigantisk i olika partier som delar upp den lite.

Du kommer inte att dricka världens mest påkostade drinkar här – trots att de är dyra – men jag har varit på den här takbaren flera gånger ändå just för att det är ett härligt läge och för att man har världens bästa utsikt mot Empire state building. När mörkret sänker sig över New York tänds Empire state upp i fina färger och ger en ännu skönare utsikt.

230 5th avenue roof top bar 230 5th avenue roof top bar230 5th avenue roof top bar

Hotellet Pod 39 har en takbar som ligger 17 våningar upp och som inte heller kräver särskilt mycket dresscode. Till skillnad från 230 FIFTH så är denna takbar rätt så liten, men drinkarna görs med större omsorg även om jag minns dem som lite udda från när vi var där. Att researcha takbarer och planera in kul ställen att gå till är ett tips om du ska åka till New York (dubbelkolla också att de faktiskt är öppna, för ibland så renoveras de och så) – och då kan denna takbar på Pod 39 vara kul att prova på.

The Jimmy är en takbar som tillhör hotellet The James. Byt dina sneakers mot mer dressade skor och kamma håret – så kommer du känna dig bekväm här uppe. I mitten på takbaren ligger en pool och även om man inte är så himla högt upp på The Jimmy så har man schysst utsikt över Soho och taken häromkring och alla taxibilarna där nere. Såhär ser det ut på takbaren The Jimmy!

Press lounge bar ligger på taket på Ink 48 hotel och är rätt så stor och har blivit listad som en av New Yorks bästa takbarer. Vi var här tidigt en eftermiddag och då var det inte så mycket folk så vi kunde välja vilken soffa vi ville, men jag kan tänka mig att det fylls på lite senare. Dress coden är rätt avslappnad men till exempel flip flops, keps, sportkläder och sådant är uttryckligen inte välkommet. Mitt tips är att beställa caipirinhas från baren på The Press lounge bar – här är de goda! The Press lounge ligger lite off på 11h avenyn men om du gått till exempel High Line hela vägen uptown så har du bara 10-12 gator eller så till du kommer till hotellet Ink 48.

Och så ett tak som inte är en bar – men däremot taket på Rockefeller Center: top of the rocks! Här har du schyssta vyer åt alla håll och det är något särskilt att stå på taket på en skyskrapa alltså! När du tar rulltrappan upp mot himlen ska du inte stanna där utan gå upp två våningar till för de bästa vyerna! Kombinera med skyskrapan One World (eller Freedom tower som jag tycker är ett härligare namn) – så har du den ultimata skyskrapeupplevelsen i New York!

Rockefeller Center Top of the rocks Rockefeller Center Top of the rocks New York Rockefeller Center Top of the rocks IMG_6004 Rockefeller Center Top of the rocks Rockefeller Center Top of the rocks

Fler tips på härliga takbarer i New York:

> Gallow Green: grön och härlig takbar i närheten av High Line. Perfekt pausställe på Mc Kittrick Hotel som tyvärr renoverades och var stängd nu när vi var där senast.

> Wythe hotel: takbar i Williamsburg som hajpades första gången för några år sedan. Snygg utsikt mot Manhattan och bra restaurang i hotellet!

> Upstairs: 31 våningar upp på Kimberley Hotel. Lämna dina sneakers hemma!

> La Piscine: takbaren på Hotel Americano. Kommer komplett med pool och allt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!