7 filmer från Boston

Om du är nyfiken på Boston kommer här ett gäng filmtips som spelats in här i krokarna! När jag tänker på Boston tänker jag på den speciella dialekten man hör här. Här finns mer info om det för den som vill nörda ner sig i Bostondialekt.

 

7 filmer som spelats in i Boston:

 

The Departed, med bland annat Matt Damon och Leo DiCaprio.

The Town, med bland annat Ben Affleck, handlar om bankrånare från stadsdelen Charlestown i Boston. Sevärd!

Goodwill Hunting, med bland annat Matt Damon, Ben Affleck och Robin Williams.

Jaws, spelades in på Martha’s Vineyard en bit utanför Boston. Vi hade tänkt att åka dit den här resan men det var en lite för lång tur för att hinnas med.

Mystic river, med bland annat Sean Penn och Kevin Bacon och dessutom producerad av Clint Eastwood, spelades in i Boston. Sevärd!

American Hustle, med bland annat Christian Bale,  Amy Adams och Bradley Cooper, spelades in i Boston – samtidigt som bomberna i Boston smällde och som tvingade inspelningen till uppehåll. Just nu görs två olika filmer om just detta bombdåd som gör premiär inom något år eller så.

Shutter Island, med bland annat Leonardo di Caprio. Sevärd!

Lite off topic men ändå: en film jag såg på planet hit till Boston var den som Leonardo di Caprio vann en Oscar för – The Revenant. Det är en film jag kommer minnas. Kanske inte så mycket för själva handlingen men däremot för scenerna. Den är mörk, smutsig och kall – och backar inte undan en millimeter för sådant som är äckligt.

Filmer som spelats in i Boston

> Tips på sevärdheter i Boston!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
  • Åh jag älskar att se filmer från platser man har besökt.. att man liksom känner igen byggnader och gator i filmen. Såg tex Step up Revolution innan vi åkte och när vi kom hem från Miami. 🙂 Eller som när vi såg norska filmen Bølgen efter vi har varit i Geiranger. Gillar man film så gör man.. hehe.

    Matsdotter 2016-04-19 08:37:40 http://matsdotter.com
    Svara
  • Missa inte Black Mass! Relativt ny film (2016?) som handlar om den yrkeskriminelle Whitey Bulger som FBI slutligen fångade 2011.

    PiaL 2016-04-18 17:16:58
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!