Shahrzad

Jag har följt Shahrzad på avstånd under en länge tid. Första gången jag hörde hennes historia var för ett år sedan – men första gången jag träffade henne var igår. Hon är min nya idol och förebild.

Shahrzad gjorde ett bejublat framträdande inför hela svenska folket på Idrottsgalan i vintras – och hon har pratat på TedX. Igår pratade hon i Stockholm under en kväll arrangerad av Craft där jag också var delaktig.

Här finns Shahrzads historia att läsa. En påminnelse om att livet kan ta vändningar vi aldrig kan ana. Men också en historia om drivkraft som Shahrzad vill påminna oss om att vi alla besitter – när vi letar i djupet av oss själva.

Det är fyra år sedan Shahrzad amputerade båda sina underben efter att helt plötsligt och helt utan förvarning blivit sjuk – och dessutom som av ett under dessutom tillfrisknat. Shahrzads föreläsning var en emotionell resa som jag kommer att ta med mig under lång, lång tid framöver. En resa som bokstavligt talat pendlar mellan liv och död, med revansch och superhjältar. En historia som har allt!

Shahrzad triathlon traningsgladje.se

Jag fick tillfälle att intervjua Shahrzad för Metro Mode Hälsa – intervjun med Shahrzad kan du läsa här! Frågorna handlar inte så mycket om triathlon som ju har varit Shahrzads satsning det senaste året. Istället ville jag fråga om hälsa; det vi alla går och letar efter och som vi tycker är svårt – men som blir självklart på ett annat sätt när man ställs inför livets ytterligheter.

Det är tre och ett halvt år sedan Shahrzad kunde ta sina första steg efter sjukdomen där hon svävat mellan liv och död. Det är två och ett halvt år sedan hon klarade några timmar utan rullstol. I somras tävlade hon i Stockholm triathlon; hon som inte kunde simma, som aldrig cyklat och som knappt sprungit ens när hon hade underben. Det bor en superhjälte i Shahrzad – och det hon vill visa är att den superhjälten finns hos dig och mig också!

Shahrzad triathlon traningsgladje.se Shahrzad triathlon traningsgladje.se

Just nu designas Shahrzads egna cykelkollektion för Craft och jag väntar spänt på att få se resultatet. Jag är mycket förväntansfull – och tror att den kommer bli fantastiskt fin.

Efter en kväll med bloggare och journalister där mycket av fokus handlat om cykling så var det givetvis självklart att kaffe skulle finnas med på ett hörn. Jag fick en påse nymalt EM-kaffe som rostats i Husqvarna – där EM i mountainbike kommer att gå i sommar!

EM mountainbike Husqvarna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!