Igår var dagen

Tidigt igår morse gick Kenth upp för att åka iväg och springa ultramaraton. Totalt var de runt 27 000 personer som sprang Old Mutual Two Oceans Marathon; fördelat på två distanser – halvmarathon och ultramarathon (56 km). Jag inledde uppladdningen fint med att bli lika förkyld som när jag blev inför att han skulle springa Chicago marathon, men den här gången lyckades jag med att inte smitta ner honom.

Det är ju rätt ironiskt ändå att jag i princip aldrig blir förkyld; och nu när jag blivit det två gånger sedan i höstas så är det dagarna innan han ska springa lopp.

Dagen innan loppet, i fredags, började vi med frukost på The Bay Hotel här i Camps Bay. Vi kom dit rätt sent vilket var skönt eftersom det var lugnt och rätt glest med folk – och vi fick ett bord med utsikt över havet och bergen.

The bay hotel breakfast - Camps Bay The bay hotel breakfast - Camps Bay The bay hotel breakfast - Camps Bay

Framåt klockan 12 tog vi en Uber mot Waterfront (Victoria & Alfred Waterfront) som är den typen av artificiellt uppbyggda kvarter som ofta består av shopping, mat och nöjen. Här finns en uppsjö av serveringar, en stor shopping mall, ett brett utbud av helikopterturer och sightseeingbåtar och ett pariserhjul – bland mycket annat. Framförallt så har Waterfront den här utsikten:

Cape town The waterfront IMG_5619

Dessa ställen har sin tjusning då de lockar till sig mycket folk, men de hör ändå inte till mina personliga favoriter eftersom det är lite för mycket shopping och samma-samma, och inte så personligt. Jag tycker också att det märks när man läser recensionerna på restaurangerna som finns här – och framförallt tycker jag att vi upplevde det själva.

Cape town The waterfront Cape town The waterfront

Men, ett ställe som jag gillade mycket var V&A Waterfront Food Market; en stor lokal med en mer ”independent” känsla och passion för mat. Här finns bland annat hajpade Truth Coffee, juicebar, bubble tea – och en massa mat såklart. Vi tog en pad thai och satte oss utomhus.

Cape town Waterfront Food Market Cape town Waterfront Food Market Cape town Waterfront Food Market

På eftermiddagen åkte vi hem och tog det lite lugnt, innan vi gick ner till en italiensk kvarterskrog och Kenth fick ladda med pasta. Själv valde jag pizza med marockansk topping; typ kyckling, gurka, koriander och lite annat.

Lagom till det var dags för loppet så slog vädret om och det blev lite regnigt – och framförallt kyligare. Förmodligen riktigt bra väder för alla löpare – själv valde jag jeans framför klänning. Kenth kommer nog att skriva en race report från Two Oceans Marathon snart nog!

Framåt lunch hade han sprungit klart sina 56 km och när jag träffade honom såg han ändå rätt så pigg ut. Efter en dusch och lite chips (det ska alltid vara Lays salted potato chips efter lopp) försökte vi först få bord på The Roundhouse utomhusservering men det var stängt – så vi åkte ner mot havet och Sea point istället. Här åt vi lunch på The Butcher shop.

Efteråt åkte vi vidare mot Alexander Bar i city som är som en bar i gammaldags stil där varje bord har en riktigt gammal telefon på bordet. Man kan ringa till andra bord eller direkt till kyparen till exempel – eller till andra märkliga ställen. Någon timme senare gick vi vidare till Tjing Tjing Bar som är en takbar känd för sina cocktails – men som tack och lov har tak också eftersom det regnade vid det här laget. Jag valde en cocktail med som smakade cotton candy som jag tyckte lät roligt.

Cape town Alexander bar

Klockan 20 bestämde vi oss för att åka hemåt och kastade oss in i en Uber i spöregnet som kom i kaskadformat i stormvindarna. Vintern är på väg till Kapstaden, men vi har fortfarande några dagar kvar här innan vi åker hem till våren och sommaren.

Vad gör du idag? Hur är din påskhelg? Vad längtar du mest efter just nu?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Skidor i påsk och värme under påsklovet – det är en fin kombo som jag och familjen kör.
    Nu hoppas jag bara att mellanbarnet blir kvitt febern så jag kan åka och känna mig avslappnad. Mot Dubai imorgon!

    {"author":"Lisa & livet från den ljusa sidan" 2016-03-27 12:48:50
    Svara
  • Fint! Och vilket lopp, heja heja!! Bästa hejarklacken hade han också 😉

    mari 2016-03-27 10:52:47 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!