Snöskor – en vinterkärlek

Ni vet ju att jag hyser en kärlek till snöskor. Det är så enkelt och kravlöst sätt att ta sig fram på under vintern; det kräver inga förkunskaper och det är varken svårt eller läskigt. Snöskor är med andra ord väldigt tillgängligt. När jag flyttade till Åre för två år sedan köpte jag två par snöskor; eftersom jag visste att jag skulle ha förmånen att få många vänner som besökte mig och då är det ju tråkigt att bara ha en uppsättning.

Snöskorna har använts riktigt mycket sedan dess: på kvällsturer i månsken till exempel – eller till en stuga på fjället där de serverar varm choklad med grädde eller häftiga toppturer. Eller bara helt vanliga dagar.

Jag blev riktigt glad och inspirerad av att läsa Sofie Lanttos inlägg om snöskovandringen på Höga kusten, och tänker att jag vill också gå en vacker led här i min närhet. Det finns ju en mängd olika att välja bland och jag tänker att Forsaleden (en av mina drömleder i Sverige) borde vara ett lämpligt alternativ på vintern.

När jag pratade med turistbyrån i Åre för inte så länge sedan så sa det att just frågor om snöskor hade ökat och det gör mig glad. Jag har lite som ett hemligt mission att fler ska upptäcka snöskovandring, just för att det är så enkelt och tillgängligt!

snöskor ullådalen IMG_2909 snöskor ullådalen IMG_2839

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Haha, jag tänkte mig på något vis hela tiden att snöskor skulle ser ut som sådana gammeldagsa med nät på 😀 Det här var ju betydligt mer high tech!
  (Det verkar förresten vara kommentarsstrul på metrobloggen, har inte kunnat kommentera och namnfältet fylls m massa konstiga tecken)

  Annie - lättlagat vegokäk 2016-02-24 21:38:53 http://vegokak.se/
  Svara
 • Ett mål för vintern är att testa snöskor. Såg också bilderna från Höga Kusten och det såg riktigt härligt ut!

  Katrin 2016-02-24 18:10:09 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!