Sommarminnen på cykel

Cykelsomrar kan vara de bästa av somrar. Två hjul, en skön bris, grönska runt omkring och dofter av blomstrande ängar, nyklippta gräsmattor och regnblöt vägbana. Nu fortsätter jag, Elna och Helena vår serie med cykelpepp. Förra gången skrev vi på temat ”fem saker jag inte visste om cykling innan jag började cykla” – väldigt roligt såhär i efterhand!

Den här gången skriver vi om cykelminnen. Det är väldigt cykelpeppigt men också väldigt drömmigt. Det kan måhända vara så att minnena förskönas när de ligger i minnesbanken och marineras och liksom blir allt bättre och ljuvare med tiden. Men det är nog det som är det fina med minnen oavsett kategori.

Som den där gången då jag skulle cykla från Halmstad mot Ängelholm och noterade den kolsvarta himlen när jag närmade mig Hallandsåsen. Alltså den störtskur som kom sedan! Jag har aldrig sett så många och så arga regndroppar som haft så bråttom ner mot marken. Det regnade så hårt att vattnet studsade en halvmeter upp igen. Det var helt galet! Och det är lite knäppt att jag räknar detta som ett av mina starkaste (och faktiskt härligaste) cykelminnen – jag som är en solskenscyklist och som aldrig använt min cykelregnjacka eftersom jag helt enkelt inte cyklar när det regnar eller blåser väldigt mycket!

> Här är bilder från den gången – helt galet regn alltså!

Som en av mina få cykelrundor på min racer i somras på en fantastiskt vacker men rätt så brutal väg i Hälsingland. De avskyvärda lupinerna (de är ju ogräs som kör över allt i sin väg) var ändå vackra där i vägkanten och följde mig under ett gäng mil en ljum sommarkväll. Men oj vad det var kuperat! Det var verkligen upp och ner. Rundan är inte så lång i antal mil men det pirrade i benen efteråt för de fick verkligen jobba. En härlig känsla såhär drygt ett halvår i efterhand – jag längtar efter den tröttheten igen!

> Här är bilder från den gången – vackra, vackra svenska sommar!

Som cykelhelgen på Öland. Alltså; att få spendera en långhelg på ett härligt ställe enbart för att njuta av cykling! Det borde man göra oftare! Typ tänka att: Österlen är fint, dit åker vi och cyklar en helg och upptäcker alla små vägar. Eller: Gotland är fint, dit åker vi och cyklar en helg och upptäcker alla små vägar. Detsamma kan ju sägas om en mängd olika ställen i Sverige! Öland är också fint, särskilt när vitsipporna blommar i stora hav och ingen annan är ute på vägarna. Cykelhelger i maj alltså: drömmen!

> Här är några bilder från den gången

Som min cykeltur till Åre. Det börjar blekna lite nu; det var ju runt tre-fyra år sedan som jag bestämde mig för att cykla från strax norr om Stockholm upp till Åre under några dagar. Det var så himla härligt; jag minns verkligen de 64 milen med glädje på så många olika sätt. Allt jag fick uppleva och se! Och att jag inte en enda gång var trött (förutom en gång i Järpen)! Jag blir lycklig när jag tänker på den gången!

> Här är alla inlägg från då – vilken drömtur alltså

Om du vill ha ännu mer cykelpepp ska du läsa mina bloggvänners inlägg:

> Läs Helenas somriga cykelminnen här!

> Läs Elnas somriga cykelminnen här!

cykel sara cykelbloggar traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!