PT på skidor

Vi eldar i kaminen, dricker te och jobbar framför våra skärmar – Annika har kommit hit till Åre och vi catchar upp mellan mailen. Jag älskar detta sättet att umgås på!

Jag hämtade henne inne i byn när hon satt och jobbade på Lounge 385; caféet på Stationshuset. Jag hade precis varit ute och åkt skidor med min skidlärare Rasmus. Det är så kul att bli bättre på saker!

Det var förra säsongen som jag började åka med Rasmus; han är som en personlig tränare (eller konceptet ”personal trainer” som det står här) i skidbacken kan man säga. Vi började med en rätt lång session där han också gjorde en videoanalys. Idag var det första gången den här säsongen som jag åkte med honom – och det är så kul!

Släng bort alla tankar och fördomar om hur barnskidskolan är – att åka med skidlärare som vuxen (och när man redan är ganska duktig) är en helt annan grej. Men – följ de här tipsen när du bokar för att få de bästa skidlärarna!

Jag tycker dels att det är kul att utvecklas – och faktiskt känna hur jag gör det, men också hur det går till när jag lär mig saker och hur min inlärningskurva ser ut. Det är verkligen samma sak varje gång: två steg fram och ett steg bak…

Vi tränade mycket på innerben och innerskida och att få mer vinklar i kroppen och känslan när det sitter är sjukt härlig; och så tydlig när det väl är riktigt rätt. Nu ska jag nöta detta ordentligt framöver och verkligen göra min hemläxa, innan jag träffar Rasmus igen. Precis som en vanlig PT alltså – fast vi är på skidor.

Oakley skidglasögon

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Heja, heja – kör hårt du som gillar utförsåkning. Själv har jag brutit foten i skidbacken vilket förde med sig rädsla för större utförslöpor. Så jag gör annat och känner träningsglädje.
    Strax är det Alla Helgons Dag. Jag har bloggat om något till alla som älskar sitt hjärta såsom sig själv – http://kikkisandstrom.se/alskar-du-ditt-hjarta-sasom-dig-sjalv

    KikkiSandström 2016-02-13 19:24:51 http://kikkisandstrom.se
    Svara
  • Mm, en kan tycka sig vara jättegrym på skidor, vilket en säkert är. Men anlitar man en skidlärare så lär man så otroligt mkt, trots att man är van åkare. När jag utbildade mig till Skidinstruktör fick jag lära mig massor, som jag faktiskt dragit nytta av och framför allt, jag får en helt annan upplevelse i backarna 🙂
    Kram

    mari 2016-02-13 08:25:00 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
    Svara
  • Det var så länge sen jag stod på skidor så jag får nog börja om i barnbacken!

    Anna Jansson 2016-02-12 20:11:50 http://www.annamjansson.se
    Svara
  • Låter vettigt. Jag borde verkligen gå i skidskola!
    Började åka utför i 20-årsåldern, så har inte den naturliga känslan ALLS. Klarar blåa och en del röda backar men jo, helt klart förbättringspotential!

    Rund är också en form! 2016-02-12 19:18:22 http://rundarocksaenform.wordpress.com
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!