Tännforsens vattenfall på vintern

Tännforsen är Sveriges största vattenfall och bjuder på en makalös vacker show på vintern med sina formationer av is och vatten som envist dånar genom fallet trots minusgrader och snöfall. Här pågår livet oavsett vad som händer i världen, kanske är det just vad som gör naturen till en plats att hämta kraft och energi från oavsett allt?

Just i vinter håller Tännforsens turiststation stängt; vilket innebär att stigarna inte sandas eller plogas – eller att Tännforsen är belyst om kvällen. Se till att besöka vattenfallet i dagsljus istället; och ta med dig broddar eller allra helst ett par Icebugs om du har några.

Jag och Katta besökte Tännforsen i förmiddags; snön yrde runt omkring oss och det var tyst, mäktigt och vackert.

Tännforsen vattenfall vinternTännforsen vattenfall vintern Tännforsen vattenfall vintern Tännforsen vattenfall vinternTännforsen vattenfall vintern

Efter vårt besök till Tännforsen åkte vi in till Åre by och tog en varsin galette på Åre Crêperie. Vänta nu, vad är en crêpe och en galette, kanske du undrar? Jo, såhär: på Åre Crêperie gör man galetter till de matiga rätterna (jag hade spenat, peso och fetaost på min till exempel – men har också ätit galetter med chevré och kyckling eller skagenröra och löjrom).

Om man istället beställer crêpes så är det med någon form av glass eller grädde eller söt sås på. Galetterna är glutenfria eftersom de görs på bovetemjöl (tips om du söker glutenfria alternativ i Åre). Här finns också vegansk galett vilket jag tror att många fler kommer börja med eftersom fler och fler föredrar veganska alternativ.

Efter lunch hoppade Katta på tåget hem och precis då kom solskenet. Lite typiskt tycker jag, även om vi istället fått både snö och påhälsning av stormen Tor under helgen istället.

Det är härligt med kompisbesök hit till Åre. Jag tycker om att planera inför varje besök och skräddarsy upplevelserna efter vem som kommer och hälsar på. Just den här helgen har vi packat termosen flera gånger; dels i fredags men också igår förmiddag då vi tog en tur på längdskidorna.

Marit Björgens handske podium glove Craft Sportswear

Det drog in en del vind mot slutet av vår skidtur och den fjäderlätta nysnön lade sig i spåren och byggde på under fästzonen på mina vallningsfria skidor med skins. Ett tydligt exempel på tillfälle när innovationerna inte funkar klockrent. Hade man använt traditionell valla hade man dock varit tvungen att valla om längs dagen; så det hade nog inte varit prickfritt och enkelt då heller.

På kvällen gick vi ut och åt på Fjällpuben och vi tog båda viltburgare med tranbärsketchup. Riktigt gott! …sedan fortsatte vi med nattfotografering av Åre från sjön.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!