Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Enkelt recept på ruccola pesto

Att göra egen pesto är enkelt, det är knappt det behövs något recept och det tar inte många minuter att göra. Du kan göra pesto på en massa saker; ruccola eller grönkål eller basilika som enligt det klassiska receptet på pesto.

Pesto är en riktig smaksättare och kan användas på en mängd sätt. Ikväll åt jag pesto gjord på ruccola tillsammans med svart bönpasta. Dessutom hade jag extra mycket vitlök i min pesto, västerbottenost och en riktigt fin olivolja vilket skapade en smaksensation i gommen.

Förutom att använda pesto på pasta kan du även ha pesto på pizzan tillsammans med riktigt god mozzarella. Eller på potatisklyftor som du gratinerar i ugn. Eller bred på kyckling eller lax som du bakar i ugn. Eller som pålägg på surdegsbröd tillsammans med andra tillbehör (mozzarella och kanske parmaskinka) för en riktigt god lunchmacka. Eller mellan lagren på en hamburgare. Eller som smaksättare i en lasagne. Eller som tillbehör till en bit kött eller ja till vad som helst helt enkelt. Pesto är otroligt gott och allra godast är att göra den själv.

Orginalreceptet på pesto innehåller basilika, pinjenötter, olivolja, vitlök och parmesan. Men jag tycker att du ska prova mitt recept:

I påse ruccola, 1 påse västerbottenost (använd 2/3 av påsen på ett ungefär), 1 liten påse pinjenötter (jag köpte påsen från Risenta), 1 dl olivolja, 2 vitlöksklyftor och salt och peppar. Mixa i matberedare och servera på det sätt du gillar bäst!

Den pesto du inte äter upp kan du förvara i en burk med tätslutande lock. Så har du lite pesto till dagen efter också!

recept pesto gjord på ruccolarecept pesto gjord på ruccola

 

Fler recept med pesto:

 

> Testa den här ljuvliga pastan med pesto!

> Björklövspesto ska jag testa i vår!

> Detta är inget recept med pesto – men väl en god vegetarisk bönpasta som är barnsligt enkel

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!