Julfrid

Det bästa med julen är inte julafton. Det är dagarna före och dagarna efter. Julafton går så fort så jag hinner inte med; och samtidigt är det så mycket som ska få plats. Det är den klart mest maxade dagen på hela året och det kan göra mig lite matt. Tur då att julen är så mycket mer än julafton – så att man hinner med att få lite julfrid.

Min jul har spenderats ganska mycket inomhus. Jag har inget emot väder i ren allmänhet; men det blåser så fasligt så vi har bara varit ute små, korta stunder. Ja, förutom timmarna i vår nya badtunna då.

Vår julaftonsmorgon var lugn med långfrukost innan fler anslöt till julfika och lite senare även julbord. Sent på kvällen satte vi igång chokladfontänen och så samlades vi kring den innan några skulle iväg på gospel och vi andra valde julotta i Hällbo kapell nu på morgonkvisten istället.

Juldagen går alltid extra långsamt i huvudet – kanske inte så mycket på klockan. Vi låg i soffan och tittade på Trading places och sedan sov jag två timmar mitt på dagen som kompensation för uteblivna timmar imorse.

På juldagen dukas lutfisken fram och nu ikväll blir det en nyare tradition, även om det är tredje gången gillt: vinprovning! Så vi hörs imorgon mina vänner. Njut av lugnet denna juldag så länge! Imorgon ska jag dessutom passa på att berätta något roligt…

Lustigt att jag valt att lägga upp en nästintill identisk bild som förra året

sara rönne jul IMG_4919 sara rönne jul IMG_4957 sara rönne jul IMG_4964 sara rönne jul IMG_4989 sara rönne jul IMG_4996 sara rönne jul IMG_5029 sara rönne jul IMG_5103sara rönne jul IMG_5177

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!