Följ med på promenad

Jag är i huset i Hälsingland och jobbar och inväntar eventuellt några möten på andra fjällorter. Ett slags stand by-läge jag inte mår det minsta dåligt av. Här är det några minusgrader och solen har värmt frusna vinterkinder.

På lunchen hade jag bråttom ut för att fånga några av de där solstrålarna. De är kortvariga nuförtiden och hemma hos oss når den inte över trädtopparna mer än någon timme eller två mitt på dagen.

Jag tog med mig Hazel för en promenad på vår bästa femkilometersslinga som går längs lugna vägar och en bit i skogen. Men istället för att jag ska förklara hur allting ser ut så tycker jag att du ska följa med!

Plats: Mellan Bollnäs och Edsbyn i Hälsingland

Tid på dagen: 13.40-14.30

Väder: -1.5 grader och soligt

Kläder: jeans, Craft cool tee och dunjacka. Det här var med andra ord inget träningspass – här har jag skrivit om vad jag räknar som träning!

Vi börjar här. Den här vyn möter mig runt 400 meter från vårt hus. Jag har precis gått över landsvägen och ungefär här börjar lugnet och grusvägen. Några älghundar skäller när vi passerar, annars är det bara vi och solskenet som redan färgats varmt och mjukt.

sörbo hälsingland IMG_9562

Solen håller redan på att försvinna ner bakom trädtopparna och skapar fina flares på mina mobilbilder. När jag går här har jag spellistan ”Julen kommer snart” från Spotify i öronen.

sörbo hälsingland IMG_9568

Efter drygt en kilometer svänger vi av från vägen och går in mot skogen på en fin skogsväg som fortfarande badar i solsken. Till vänster skymtar vi hästar i en hage och runt fötterna växer blåbärsriset tätt.

sörbo hälsingland sörbo hälsingland IMG_9580

Vi kommer ut vid några hus som ligger vid en grusväg som efter ett tag bara tar slut. Ån bakom husen har börjat frysa igen och pinnarna som markerar vägen väntar på snö och att få göra sitt jobb när plogbilen kommer.

sörbo hälsingland IMG_9600

Efter några kilometer längs grusvägen som snirklar sig fram genom böljande åkrar och Hälsingehus så når vi en större asfaltsväg. Här cyklar jag gärna och ofta; vägen är liten och bilarna få.

sörbo hälsingland IMG_9603

Vi svänger vänster och passerar hus och stall. Vi går på samma grusväg som vi började och här i utförslöpan som ibland är hal och isig har jag trillat för några jular sedan och slog höften blå och blodig. Jag tänker på det varje gång jag passerar just det här stället.

sörbo hälsingland IMG_9607

Nu börjar vi närma oss vårt hus igen. När jag springer intervaller så är det alltid slutspurt just här. Lite som att ta sista kurvan på en 400-metersbana.

sörbo hälsingland IMG_9611

Där framme slutar grusvägen och blir till landsvägskorsning. Edsbyn, Bollnäs eller Runemo. Jag väljer vägen hemåt.

sörbo hälsingland IMG_9614

Och här bor vi. Hazel sitter på trappen där vi åt frukost en morgon i november. Fattas bara Charlie!

sörbo hälsingland IMG_9618

> Följde ni med på promenad senast det begav sig? Det var en dag i september då vi inspekterade hösten i Åre!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Å va mysigt! Jag saknar verkligen att ha hund. Tidigare, då jag hade hus, så hade jag två hundar (en blandras och en strävhårig vorteh) och tänker ibland tillbaka på att bland det bästa med den tiden i mitt liv nog var just hundarna. De gav så mycket energi och kärlek, även om de såklart också krävde en hel del 🙂

  Sara Borg 2015-12-01 11:18:27 http://saraborg.blogspot.se
  Svara
 • Vilket härligt inlägg, huset ser ut att ligga så himla fint!

  Jessan 2015-12-01 06:52:35 http://jessansworld.blogg.se
  Svara
 • SÅÅÅÅÅÅÅ många promenader jag ska njuta i hälsingeskogarna i jul alltså.

  Mia 2015-11-30 21:21:45 http://www.menmia.se
  Svara
 • Låter så himla härligt! 🙂
  Ser ut som att du har huset i närheten av min barndomsvän. Var mycket och lekte i det blå huset som ligger mitt emot det vita huset som du har på översta bilden. Där har jag mimat till Backstreet Boys i många timmar..haha..

  Anki 2015-11-30 21:14:25
  Svara
  • Svar på Ankis kommentar.

   kul – liten värld!!! jag hade inga kompisar åt det hållet när jag bodde här (gick femman i runemo skola) utan alla mina kompisar bodde åt runemohållet. 🙂

   Sara Rönne 2015-11-30 22:39:26
   Svara
 • Åh så fin promenad och åh så fin Hasselnöten är!

  Annie 2015-11-30 20:34:02
  Svara
 • Så härligt ute nu!! Speciellt då det fortfarande är ljust, luften är sådär krispig och vovven är med. Avis!

  Frida 2015-11-30 18:59:38 http://fridawallstrom.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!