Bockholmens julbord

Igår kväll var vi på julbord på Bockholmen Hav & Restaurang, en grosshandlarvilla som ligger fint vid vattnet i Solna utanför Stockholm. Jag bokade julbordet med yttersta tveksamhet eftersom jag inte visste något om det – och inte hade läst någon recension från julbordet där heller. Men jag hade inte behövt oroa mig: det var bra!

Julbord kan vara riktigt bra men också gräsligt dåliga. Först och främst ska maten vara bra; det allra bästa julbordet innehåller klassiker blandat med lite nytänkande. Det finns inte rum för misstag någonstans eftersom vi alla har olika favoriter. Jag gillar ju sillen och laxen bäst till exempel – och på Bockholmen fanns det mycket av just det.

Dessutom var julskinkan ovanligt god (och det fanns äppelmos – min favoritkombination!) och de små, små potatisarna.

Dessertbordet kan ha varit lika stort som alla andra borden tillsammans och även om man inte äter lika mycket i slutet (pga mycket mätt) så är det en fröjd för ögat. Chokladtårta, glöggcheesecake, arraksbollar, tryfflar, apelsinkola, brownies, saffranskakor… och så allt det andra godiset!

Vi satt på nedervåningen och här är det mysigt och trångt och när det är fullt så blir ljudnivån rätt så hög. Bockholmen Hav & Restaurang är en del av Bockholmengruppen med bland annat Nybrogatan 38, Nytorget 6, Le Rouge och Meatballs for the people. Något som varit på Meatballs förresten?

Jag tycker att gårdagen står sig bra i konkurrensen med julbord på Operakällaren och julbordet på Grand Hotell. Operakällaren vinner lite på elegansen men Bockholmen var bättre än Grand. I Halmstad har vi varit på många julbord på Pio Country Club som också varit riktigt bra och enligt min åsikt var Bockholmen i trakterna av ungefär lika bra.

> Bilder från julbord på Pio Country Club för den som vill frossa i jul

> Såhär var jag klädd när jag var på julbord på Operakällaren – vilket galet långt hår jag hade!

Bockholmen Hav & Restaurang julbord IMG_1274 Bockholmen Hav & Restaurang julbord IMG_1280Bockholmen Hav & Restaurang julbord IMG_1282 Bockholmen Hav & Restaurang julbord IMG_1293 Bockholmen Hav & Restaurang julbord IMG_1294 Bockholmen Hav & Restaurang julbord IMG_1295 Bockholmen Hav & Restaurang julbord IMG_1296

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!