Öppningshelg i Åre

Den stora öppningshelgen i Åre, när liftarna öppnar den 11-13 december, har bytt namn till Åre ski opening och innehåller det mesta: det klassiska skidtestet i backen där du kan testa de senaste skidorna och en massa annat, världscuptävlingar med den absoluta eliten – och så det där pirret man gått och haft i magen ända sedan mitten av hösten. Känslan av längtan efter en ny vintersäsong och insikten att det är nu som det äntligen börjar!

Öppningshelgen i Åre är och har alltid varit en av mina favorithelger i Åre. De senaste åren har jag spenderat den med en massa vänner och vi har ägnat dagarna åt lite skidåkning och skidtest, god mat hemma och härliga kvällar ute på restaurang, häng på byn som pyser av julmys och så vintriga promenader och varm choklad. Det är en helg som enbart består av härligheter och en fantastiskt fin helg att umgås på!

Precis som tidigare år så skänker SkiStar Åre pengar till Musikhjälpen för varje gång man tar sittliften VM8:an upp på berget. Under helgen är det alpin världscup för damer med tävlingar i slalom och storslalom och det är häftigt att allt det som man annars ser på TV liksom sker mitt i byn. Ja faktiskt 100 meter från huset där jag bor.

I år är det också konserter i målområdet både på lördag den 12 december – och såklart luciakonsert den 13 december. Det är så mysigt med den här typen av luciafirande i ett riktigt fjällandskap med snö och massor av ljus och julstämning. Här kan du läsa hela programmet för helgen!

Om mindre än två månader är vi mitt i allt det där som jag just nu längtar till! Då är liksom allt det andra också igång: Vinterstudion i SVT, julstjärnorna i fönstren, vinterlöpningen, vallandet av längdskidorna i boden och pannlamporna som alltid är på laddning.

Luciahelgen i Åre för ett år sedan bestod av världscup och invigningsfest, en grym kväll på det här stället – och min allra första vintercykling på is!

Brukar du vara uppe i Åre under öppningshelgen? Och när tycker du att det är allra, allra bäst att åka till Åre vintertid? Jag har ju mina favoriter – men vet att det finns en charm med alla perioder!

Läs mer:

> Anna Haag tipsar om att träna sig stark inför skidsäsongen

> Charlotte Kalla berättar om rädslan – och om vargarna

sara marmot bliz 01 sara marmot bliz 02

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Bara det är tillräckligt med snö så är nästan veckan före jul bästa tiden tycker jag nog. Längtan har varit så stor och ännu är det relativt folktomt. Men sedan är det svårt att jämföra med en vecka i slutet på april med sol så sent på dagen så man hinner med både Huså och längdskidor… Eller en dag i februari med nysnö i skogsterräng.
    Nu blev det svårt att välja, men säker är jag i alla fall på att nyårs-vecka och påsklov går bort.
    Men nu blir man ju nyfiken – vilken är din favorit?

    Vid närmre eftertanke, en sensommardag med bad i bäcken vid ullådalen eller de vackra färgerna som antagligen är nu ger ju hjärtat en så lugn rytm. Kan helt enkelt inte välja.

    Emma 2015-10-18 22:31:17 http://emmassamling.wordpress.com
    Svara
    • Svar på Emmas kommentar.

      bästa vintermånaden är mars tycker jag; då värmer solen och man har gott om svängrum i backarna och det mesta är allmänt fantastiskt. men ändå kittlar decemberhelgerna också, just för att allt är så nytt och man väntat så länge. 🙂

      traningsgladje 2015-10-19 08:42:07
      Svara
  • Svar: Tack Sara! Ibland tar jag min laptop och sitter vid köksbordet, det är skönt att byta miljö emellanåt och så är det härligt ljus där om dagarna (samt närmre till kaffet hehe). Men annars behöver jag ha en fast punkt som är min ”arbetsplats” så att resten av hemmet känns mer avslappnat och som Hemma 🙂 Hade också gärna haft en go fåtölj här, men får inte plats 🙁 vi bor rätt litet 😛 Det där med snygg förvaring alltså… har en hylla med papper, pärmar och annat bredvid skrivbordet som Inte fick vara med på bild för det är verkligen kaos i den. Måste styra upp något bättre, där allt viktigt kan vara men så det ändå ser okej ut haha. Bara tryckt in allt i hyllan nu 😛

    { Rania Maria Photography } 2015-10-18 11:14:32 http://www.raniamaria.eu/blog
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!