The Navy pier – Chicago

The Navy pier är en klassiker i Chicago och ett utflyktsmål som känns rätt så osvenskt; en pir med några restauranger på. Vi promenerade hela strandkanten från södra delen av The Millenium park och Adler Planetarium upp mot piren. Havet var turkost och solen sken och det kändes exotiskt med alla båtarna som låg uppradade och drinkarna som serverades ute på piren.

The Navy pier byggdes 1916 och idag är det en plats att samlas och umgås på. Här finns ett pariserhjul (som byggs om just nu), en utomhusbio (som visar gratisfilmer på Halloween) och olika båtar som man kan åka med. Vintertid hålls här en Winter Wonderfest med skridskorink och på sommaren kan man se häftiga fyrverkerishower från piren.

Det är ett fint ställe att promenera till, även om det inte hände så mycket här just idag. Ändå är The Navy pier den största turistattraktionen i Chicago!

Chicago navy pierChicago navy pier IMG_6567

Chicago navy pier flowers 2 copyChicago navy pier IMG_6562 Chicago navy pier IMG_6553 Chicago sky scrapers IMG_6550 Chicago navy pier IMG_6540 Chicago navy pier IMG_6529 Chicago navy pier IMG_6512  Chicago navy pier IMG_6479

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!