Ögonfransförlängning

En vana jag håller fast vid är att göra ögonfransförlängning i Stockholm. Jag har gått till samma ställe i väldigt många år nu. När jag började med fransförlängning så fanns det väldigt få salonger, jag tror att Ullis på Puder var en bland bara en handfull utbildade fransförlängare.

Att göra en ögonfransförlängning är en dyr vana; men så värd. Jag går till salongen i Stockholm en gång i månaden och fyller på fransarna och det tar runt 60-90 minuter och kostar runt 600-700 kr per tillfälle.

Ögonfransförlängning går till som så att jag ligger på en behandlingsbänk och Ullis sätter på mjuka pads under ögonen så att huden under ögonfransarna är skyddad. Sedan klistrar hon på en lösögonfrans på varje riktig ögonfrans som jag har. Man kan välja mellan olika längder på sina lösögonfransar och även olika färg.

Jag minns inte vilka längder jag har men rent generellt så har jag valt en naturlig look; jag vill inte se ut som om jag ska gå på fest varje dag… jag har olika längder över hela ögat; längst in mot näsan har jag kortare längd till exempel – precis som mina vanliga fransar skiljer sig i längd.

Jag minns i början när jag gjorde min första fransförlängning – då vågade jag knappt sova för tänk om jag skulle förstöra fransarna. Men jag lovar att de är hållbara! Jag försöker däremot att inte gnugga mig i ögonen och själva limmet kan släppa om man gråter väldigt mycket. De första 24 timmarna efter man satt på nya fransar ska man vara försiktig med fukt (typ svett och dusch) så det brukar vara träningsfria dagar – precis som idag.

Då och då dyker det upp larm vad gäller limmet som används vid ögonfransförlängning. Jag har aldrig känt av några problem med det och inte Ullis heller – hon brukar ha munskydd när hon gör fransförlängningarna.

När jag var där idag så berättade hon om att en ny trend är att göra volymfransar; alltså att sätta flera väldigt tunna lösögonfrans på varje riktig frans. Det låter extremt pilligt och jag tror att man måste vara väldigt duktig för att få det snyggt.

Många undrar hur fransarna försvinner; vad händer efter en månad? Jo, lösfransarna trillar av när man tappar sin vanliga ögonfrans. Ögonfransarna växer i cykler och över tid märker man att man ibland tappar sina fransar snabbare än andra gångar. Det där kan bero på många saker; var i växtcykeln du är och externa faktorer såsom årstider och så.

En vanlig fråga är också om ens riktiga fransar tar skada av ögonfransförlängning. Det är inget jag själv märkt av – jag har ju gjort mina fransar i så många år på regelbunden basis och det var flera år sedan jag bara hade mina egna fransar.

Däremot går det ibland lite för många veckor innan jag hinner fylla på fransarna och då kan jag känna mig naken med bara mina egna fransar – det ser så tunt och ovant ut. Men jag tror inte att jag har färre riktiga fransar nu än tidigare. Och den där sista veckan innan jag ska fylla på nya fransar kan jag ibland fuska och använda riktig mascara om jag ska på fest eller så – och wow – vilka superfransar man får då!

Läs också:

Franförslängning (som jag skrev 2014 – oj vad jag saknar min lugg förresten!)

Fransförlängning (som jag skrev 2012 – jag berättade även om en dålig erfarenhet från fransförlängning)

ögonfransförlängning

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Så snyggt på dig tycker jag! Jag skulle gärna ha det men som du säger, det är dyrt…. Men kanske värt det..

  Anna Jansson 2015-10-03 21:04:05 http://www.annamjansson.se
  Svara
 • Jag har faktiskt länge varit sugen på att testa! För mig med korta ögonfransar vore det underbart! Men det är väl kostnaden och tiden det tar som får mig att avvakta ön så länge.

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-10-03 09:39:43 http://bakasockerfritt.se
  Svara
 • Jag har faktiskt länge varit sugen på att testa! För mig med korta ögonfransar vore det underbart! Men det är väl kostnaden och tiden det tar som får mig att avvakta ön så länge.

  Marja - Baka Sockerfritt 2015-10-03 09:39:43 http://bakasockerfritt.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!