Vinterdrömmar

Minns du hur minusgraderna knirrar under tjocka skosulor? Hur vintersolen strilar mellan snötyngda grenar. Hur morgondimman skiftar svagt i rosa och hur solnedgången är alldeles magisk i skirt decemberljus.

Visst minns du hur kylan skapar moln från dina andetag och pannlampans sken i det tjocka vintermörkret. Hur världen är mjuk och inlindad i allt det vita och hur barnet inom dig dansar till de första snöflingorna utanför fönstret.

Tänk dig en riktigt vacker vinterdag. Med termos i ryggsäcken och fina spår framför fötterna. En skare som gnistrar eller elljusets varma sken.

Från gatan syns ljus genom fönstren och granarna glittrar mjukt och vackert. Inomhus går ugnen varm, kaffet doftar kardemumma och det är helgmys i sängen bland tjocka täcken. Du bäddar in dig i en halsduk och stoppar händerna i fleecemjuka vantar.

Se hur skidbacken ligger framför dig, randig från en pistmaskin. Från liften är det milsvid utsikt och från toppen är det många vägar ner. Vila trötta ben i en loungefåtölj och samlas kring en kopp choklad.

En vinter utan vinter är inte så mycket att längta till – men en riktig vinter har sin charm ändå. Ge mig några höstdagar till, men sedan är vi mitt ibland det.

Vad drömmer du om i vinter?

vinter vinter

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
23kommentarer
  • Nej nej nej! Jag har inte börjat med hösten än! ;=)

    jeanna 2015-10-01 14:41:01 http://healthyliving.se/blissjunkie
    Svara
  • I natt har det kommet sny i fjellene her 🙂

    L 2015-09-30 14:05:47
    Svara
  • Hos oss har vi ju räknat dagarna och vinter-längtat ungefär sedan snön smälte i våras… Jag ser fram emot ännu en älska-snö-vinter med mycket skidåkning, vår andra vinter som vintercampare… 🙂 Ett av de projekt vi aldrig skulle börja med… 🙂

    AktivaDagar-Camilla 2015-09-30 12:19:10 http://aktivadagar.com
    Svara
    • Svar på AktivaDagar-Camillas kommentar.

      haha då har ni väntat länge!! vintercamping, berätta mer!

      traningsgladje 2015-09-30 14:43:37
      Svara
      • Svar på traningsgladjes kommentar.

        Skratt, jo vi har väntat… Särskilt familjens ena 13-åringen som typ lever för livet på snö… Jo om vintercamping; man tar en husvagn (och gärna en förstuga också, så det inte blir FÖR ”compact living”) , ställer grejerna vid en camping vid en skidbacke och åker dit så mycket man kan på vintern… 🙂 För att kunna åka så mycket skidor som möjligt… Om man inte bor vid ett fjäll… än i alla fall… Har bloggat en del om vintercamping förra vintern ( http://aktivadagar.com/category/husvagnsblogg-vintercamping.html ) och snart ”tjatar jag igång” med en ny säsong 🙂 Vi rör oss lite längre norrut nu så vi får se om vi hamnar i Åre småningom 😉

        AktivaDagar-Camilla 2015-09-30 20:10:30 http://aktivadagar.com
        Svara
  • Jag HOPPAS HOPPAS att vintern kommer tidigt i år och att jag får uppleva lite vinter innan vi drar iväg till sommarvärmen på andra sidan jorden! Kommer vara borta hela januari och tyvärr är det ju inte så snösökert här på Hammarö. Men OM vi har tur med snön kommer vi ha skidspåren precis utan för dörren och det längtar jag efter! Tänk en söndag morgon, ett tidigt pass på skidor och sedan hem för att testa i kaminen och äta frukost framför vinterstudion, Åh!!

    Emma 2015-09-30 08:44:29 http://ptbyemma.se
    Svara
  • Längtar till riktiga vintern med knarrande snö, sol och blå himmel!! Tyvärr är den sällsynt i Göteborg men jag får väl ta mig till vintern istället 🙂 I år är året när jag ska lära mig åka längdskidor så jag längtar verkligen!!! Nya saker, alltid kul att se fram emot!!

    Eva 2015-09-30 07:56:32
    Svara
  • Vilka fina vinterbilder! Jag längtar efter att bygga snögubbe med barnen och sen gå in och värma sig framför den sprakande brasan

    Andrea 2015-09-30 06:10:01 http://nouw.com/Yogavardag?cache=940001817&
    Svara
  • JAJAJA!!!

    Katta 2015-09-29 21:12:07 http://www.bucketlife.se
    Svara
  • Åh!! Vinter – jag älskar vinter. Riktig snöig vinter. Men först hösten med sitt vackra fyrverkeri sen magisk vinter. Jag längtar massor. Bygga snölyktor som lyser fint i mörkret, välkomnande för alla som är på väg hem. Islyktor som lyser magiskt, lockar med värme. Snart så ❤️

    Malin 2015-09-29 20:45:04
    Svara
  • Snälla, skicka lite vinterkärlek till mig? I really need it!!

    ISA 2015-09-29 19:26:55 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Ditt inlägg gav mig ett enda stort, överlyckligt leende! Njuter av hösten men längtar även till allt det du beskriver så fint!
    Drömmer om att utvecklas som skidåkare, mängder med härliga utedagar och ett nytt besök till Abisko.

    Katrin 2015-09-29 19:15:22 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
    Svara
  • Jag har ju en sådan där knepig hatkärlek till vintern. Tycker att det är JÄTTEJOBBIGT med alla kläder och alla tåg som inte funkar i Stockholm, men samtidigt: underbar luft, ljus och vyer.

    Katta / Move it Mama 2015-09-29 19:05:04 http://moveitmama.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!