Mina bästa löparskor

Löparskor är en passion som jag och min sambo delar. Han kan surfa i timmar och leta efter utvalda modeller som han måste köpa från en japansk webshop eftersom de inte finns någon annanstans. Jag är inte lika extrem; men det finns ändå få saker som går upp mot en riktigt bra löparsko.

Jag vill ha mycket känsla i mina skor. Sulan ska vara effektiv och ge mig bra markkontakt; jag vill känna vad jag springer på. Ovandelen ska vara smidig och överlag vill jag att hela skon ska se nätt ut.

Just nu går jag igång på diskreta och eleganta färger. En marinblå sko eller en helt svart sko, gärna med detaljer i guld eller någon annan snygg färg, suktar jag efter allra mest. Eller den här mjukt rosa löparskon (en Adidas energy boost) som många verkar ha gillat!

För inte så länge sedan var det extremt poppiga och färgglada skor som gällde, typ som den här. Oavsett färg på löparskor så tycker jag att något av det snyggaste som finns är en riktigt schysst kostym kombinerat med rena och fräscha sneakers.

Jag är lite av en skosnörd och har till och med ägnat ett helt podavsnitt åt löparskor. Kolla in avsnitt nummer 15 av podden Träningsglädje TALKS!

Kommer du förresten ihåg mitt mycket angenäma nyårslöfte från några år sedan som i allra högsta grad hade med löparskor att göra? Jag försökte hitta bloggposten där jag skrev om det och här nämner jag det i alla fall

Vilken sko jag helst springer i beror på var jag är. Min skogarderob ser helt annorlunda ut här i Åre jämfört med när jag är i Stockholm till exempel. Och det beror också på säsong. Men, dessa skor har jag sprungit flest mil i under se senaste sex månaderna:

1. Inov-8 X-talon 212

Den här skon är en riktig trotjänare. Jag minns när jag köpte förlagan till just den detta skopar – jag sprang i dem i åratal. Förra året köpte jag mig en nyare modell och jag skulle behöva uppgradera dem på nytt.

Just dessa stackars skor mår inte helt hundra just nu. De doftar inte rosor eftersom jag uppenbarligen spenderar mycket tid på myr och i kärr. Som den här gången till exempel (som var ljuvlig). Eller den här gången (som var helt förskräcklig).

Jag springer alltid i terrängskor skor när jag springer på stig; de har bra grepp på stenar (mindre bra på blöt spång) och jag kan springa rätt genom fjällbäckar och lerpölar. Jag har också terrängskor från Icebug men det var länge sedan jag använde dem nu.

När jag springer terräng är markkänslan extra viktig eftersom jag behöver parera slirigt underlag och ha både kropp och koordination på helspänn för att så snabbt och smidigt som möjligt ta mig över rötter, stenpartier och håligheter.

löparskor inov-8 x-talon 212

2. Adidas Ultra Boost

Den här skon fick jag i april i våras och jag skrev om dem då, läs här: recension Adidas Ultra Boost.

Det är en så himla skön sko som ger mycket känsla och alldeles tillräckligt med stabilitet för mig. Jag springer däremot inte med dessa i regn eftersom de inte håller fötterna torra alls; ovandelen är virkad (typ) och släpper igenom all väta. Men jag älskar dem ändå och de har nött många mil i sommar. En himla bra allroundsko på slät mark för alla typer av pass.

löparskor adidas ultra boost

3. Adidas Adizero Boston Boost

Det här är mina snabbaste skor just nu. De ser oansenliga ut men jag tycker att de är dösnygga på foten. Så självklara och lätta och mina nya favoriter efter dessa löparskor som jag älskat så länge.

Jag har inte sprungit så himla många pass i mina Boston vilket syns – de är ju så rena och fina. Just därför så väljer jag mina pass med dessa skor med omsorg. Men, ge mig ett pass med regn så kommer dessa att se lite mindre polerade ut och därefter kommer de få följa med på många pass framöver!

löparskor adidas boston boost IMG_3777

Nu vill jag veta vad du tycker – vilka löparskor är dina absolut bästa?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Åh jag älskar mina Salomon speedcross& Asics kayano! Fast eftersom jag inte springer så mkt just nu, så är mina absoluta favvisar för styrka/cirkel/kettlebells osv Nike Cross bionic!

  Lena 2015-09-23 08:06:45 http://frokenappelbo.blogspot.com
  Svara
 • Åh, vi verkar ha väldigt lika smak på löparskor du och jag Sara!
  Mina fötter älskar Adidas boost och mina Inov8 x-talon är storfavoriter här också (även om jag inte hunnit springa jättemycket i dom än)
  Jag har också ett par Ultra Boost och älskar dom. Men precis som du säger så är de lite ”fint-väder-dojjor”.
  Till våren ska jag köpa ett par lite snabbare skor och har kikat på Adidas Adizero. Vad är skillnaden på Aidas Adozero Boost och dina som heter Boston? 🙂 Skitsnygga förövrigt, älskar att de är så stilrena!

  Erika 2015-09-23 07:30:17 http://www.hejaerika.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Erikas kommentar.

   Haha ja, kul att vi har det! Jag tycker att Adidas Adizero Adios egentligen känns lite mer sko än Boston, för Adiosen har jag när jag springer långpass ibland. Men tydligen är det tvärtom. Men som sagt, jag tycker att de är rätt lika. Fråga min sambo och du kommer förmodligen få ett långt och uttömmande svar. 🙂

   traningsgladje 2015-09-23 09:17:00
   Svara
 • Jag har två favoriter som jag älskar lika mycket: adidas adios boost och brooks pure connect. Adidasen är lite hård och snabb med härlig markkontakt, brooksen lite mer mockasiner. Fortfarande lätta men bara så ombonade och mjuka.

  I terrängen har jag också inov8 x-talon 212. Gillar dem för att de är så nätta på mina smala fötter. Dock känns de lite som båtar…de är liksom så långa. Har provat en mindre storlek men då går stortån i.

  Typ så 🙂

  Anna (orka mera) 2015-09-22 22:16:07 http://piggelina.se
  Svara
 • Jag älskar mina Inov8 x-talon 212! Är inne på tredje paret nu. Måste nog däremot säga att föregångaren (den gulsvarta) var snäppet bättre, den hade mjukare sula.
  På blöt spång (eller som i mitt orienterande fall – blött avverkningsris) är de snorhala, men det uppvägs av alla fördelarna.
  Hela familjen har likadana och vi scannar ständigt webbshoparna efter reor 🙂

  Nipe 2015-09-22 21:20:48 http://enlitenplatsietern.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Nipes kommentar.

   Håller helt med angående föregångaren – jag upplevde den som riktigt grym på is! Det är inte denna som jag har på bild. Och håller med om känslan på spång, vilket är lite tokigt. Har du provat fler Inov8-modeller??

   traningsgladje 2015-09-22 21:31:04
   Svara
   • Svar på traningsgladjes kommentar.

    Jodå, jag har testat fler: Har ett par x-talon 190 ( de orangea) men de är så snygga att jag har dom som sneakers. Köpte till mig och maken efter att du tipsat om rea, man tackar! Sen har jag provar den spikdubbade varianten av 212, de heter väl Trailroc. Mkt styvare i sulan, men det blir väl det med dubbar. Inväntar rätt pris, sen ska jag slå till på ett par såna.

    Nipe 2015-09-23 22:52:02 http://enlitenplatsietern.blogspot.com
    Svara
    • Svar på Nipes kommentar.

     Kul att höra din Inov-8-resa; jag hade också ett par orangea 190! Men suuuuperhala på is och de höll inte så länge. Sjukt sköna dock!

     traningsgladje 2015-09-23 22:56:18
     Svara
 • Jag älskar också löparskor. Har hallen full av dem. Men nästan uteslutande Asics. Men ett par Saucony flyttade in i våras.
  Är sugen på att testa Adidas, men de du har är neutrala väl?

  Tänkte passa på att önska ett blogginlägg…om kläder för ”dåligt” väder. Du som tränar mycket ute, tex vilken jacka tycker du är bäst för höstrusk?

  Kram Camilla

  Camilla 2015-09-22 20:49:26 http://Www.camillatranar.com
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Ja jag håller mig till neutrala skor eftersom jag supinerar (motsatsen till pronerar) och därför vill jag inte ha något pronationsstöd eftersom det gör supinationen värre. Sprang mycket i Saucony Triumph förut men mitt löpsteg är annorlunda nu så jag upplever dem för stumma. Minns dock Saucony A2 (tror jag de heter) med glädje. 🙂

   Kul önskemål – jag fixar det! 🙂

   traningsgladje 2015-09-22 20:59:09
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!