Helg!

Är det verkligen sant att det är fredag imorgon? Var tog dagarna vägen? Jag är lite i chock. Och så är jag jättetrött – det är nog därför den här veckan har varit lite av ett töcken.

I helgen ska jag vila upp mig; jag har haft problem att sova hela veckan och jag undrar minsann om det inte varit fullmåne. Jag kan aldrig sova om nätterna då. 99% av alla nätter har jag inga sömnproblem alls men så snart det är fullmåne kan jag inte sova alls.

Jag vill också cykla massor i helgen. Imorgon ska jag inom Östersund i ett ärende och sedan rullar jag neråt Hälsingland där jag har mina cyklar just nu. Den här gången ska jag se till att ta med mina cykelskor med spd-klossar så att jag kan cykla på min cx (som funkar att rulla på grus och skogsvägar). Min landsvägscykel (en cykel med supertunna däck) rullar bäst på asfalt. Men hur mycket cykling det blir beror på väder och vind. Jag skäms inte för att säga att jag är solskenscyklist.

I min weekendbag tar jag också med mig en löparoutfit och några hemmaredskap för styrketräning. Helgtimmarna brukar gå så himla snabbt men det vore fint att få till några sköna träningspass.

Jag var i Östersund också igår på ett väldigt spontant besök. Eftersom jag passerade då det var lunch så stannade jag till på Jazzköket som är så omtalat – och på vägen tillbaka till Åre köpte jag 12 liter jordgubbar. En liter gick åt i bilen och en annan liter gick åt under kvällen… det finns verkligen ingen hejd på mitt jordgubbsätande!

Jag vill gärna få till en Östersundshelg i höst. Med mer mat på Jazzköket, en löptur på Forsaleden och en till löptur runt Andersön. Och så har jag hört talas om Frejas bakeri!

Berätta, vad mer gör man i Östersund?

jordgubbslandet östersund

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
  • Haha, läste inte de andra tipsen innan jag skrev så ser att några redan tipsat om samma saker- men då är det kanske bra saker;)

    alex 2015-08-30 17:33:37 http://www.alexochcarin.wordpress.com
    Svara
  • Ja men precis det du skrivit om är finfina saker att göra, springa forsaleden och Andersön. Ta färjan ut Tivarsgården efter du sprungit runt Andersön och ät nåt gott och njut av utsikten. Du kan även hyra kajak där.
    Det är som någon annan oxå fint att springa runt Bynäset- om än lite mer ”förbjudet”..
    Jag gillar också Tysjöarna mest för att det är nära mig. Har skrivit om det här..
    https://alexochcarin.wordpress.com/?s=tysj%C3%B6arna&submit=S%C3%B6k
    Mer bra saker med Östersund:
    -Köp bullarna på Frejas!
    -Blåvita banan eller röda är rolig trail på ÖSK.
    Ta sedan hissen (eller trapporna) upp till Arctura och njut av utsikten.
    -En klassiker i staden är att gå/springa runt frösöberget, fina vyer och vill man kan man avsluta med lite backträning i slalombacken Ladängen.
    -På vintern finns massor av fina skidspår( och skridskoisar), tex svartsjöarna. Men vintertipsen kan vi ta en annan gång;)

    Hör av dig om du vill veta mer om nåt!
    Kram
    /Alex

    Ps. Snart kommer ett inlägg om resan- är helt salig!! Så underbart det var.ds.

    alex 2015-08-30 17:31:28 http://www.alexochcarin.wordpress.com
    Svara
  • Jag har också sovit apdåligt i veckan – har det varit fullmåne? Och stämmer det verkligen att den påverkar sömnen så mycket? Inatt vaknade jag av att jag trodde det var gubbar i sovrummet och jag skrek på E, som inte vaknade. Halvtrickigt att somna om efter den, haha.

    Hoppas du sover gott i Hälsingland i alla fall – skogen brukar ha den effekten 🙂

    Katten - Bucket Life 2015-08-28 19:26:57 http://www.bucketlife.se
    Svara
  • Springa runt Bynäset! 7km slätt o fantastiskt vackert! 🙂

    Jenny 2015-08-28 17:58:23
    Svara
  • Tror jag kanske tipsat dig om det förr men skall du hit hem och cykla i helgen så är vägen från Bollnäs-Segersta-Kilafors-Hällbo-Bollnäs väldigt fint.
    De asfalterade Bollnäs-Segeresta ifjol och den går verkligen jättefint längs med Ljusnan hela vägen!

    Anki 2015-08-28 11:48:17
    Svara
  • Åh, kardemummabullarna på Frejas! Och deras bröd i övrigt också, tajma dagarna de har öppet bara.

    Lina 2015-08-28 09:44:04
    Svara
  • Sjukt snabbt, jag vet! Vilken kanonhelg det låter som. Jag ska springaspringaspringa i helgen, och ta ett sista havsbad (kanske).
    Jag har dålig koll på Östersund men tänker att Frösön är fint? (Om inte annat på håll). Ser fram emot tips!

    uppochhoppa 2015-08-28 08:03:10 http://www.uppochhoppa.se
    Svara
  • Ja, mycket av det goda i både fika- och springväg har du fått med (missa inte kardemummabullarna på Frejas!) och även Katrin här i kommentarerna med. Jazzköket är verkligen en personlig favorit, och höst kommer även fredagsfrukostarna tillbaka, så planera in ett tidigt morgonmöte…

    Frösötornet har annars finfint fika, både traditionellt och en massa raw food! Man kan ju kombinera det med att springa någon vända i valfri slalombacke först, eftersom bägge leder upp till utsiktstornet.

    Vill man ha än mer utsikt kan man ju lyxa till det med en lite dyrare lunch på Arctura. Trapporna upp såklart 🙂

    Surfbukten har öppet ett litet tag till, vid finväder (och nordvästan!) är det det bästa hängstället långt in i september. SUP, bad, studsmatta, slackline, longboards, hängkojor. Allt på land är gratis. Lika roligt för barn som vuxna. Betalar gör man bara för fikat man köper i det supermysiga caféet och om man vill prova på att åka wakeboard.

    Kika in på Turistbyrån där det finns en liten matbutik faktiskt! Glada lådan, lika närproducerat som det låter!

    Och så gör man ett besök på Woolpowers fabriksbutik och kittar sig inför hösten innan man drar ut på E14 igen .. (Jag bor nästan i min zip jacket under vinterhalvåret).

    Jojo 2015-08-27 22:53:22 http://skynda.blogspot.com
    Svara
  • Låter som en skön helg, och välbehövlig! Skoj att du gillade Jazzköket. I dina planer för Östersund har du fått med bra saker. Vill du springa mer så är Tysjöarna fint! Även Blåvita-banan vid Skidstadion. Mot Bynäset på Frösön finns fina stigar, möter ofta cyklister när jag rider där.
    Resturangen Republik har grym mat,soul food style! På Rödön finns ett mysigt fik som bara är öppet lör/sön, det heter Bryggstun i Undrom. Tyvärr är Frösövallen stängd för säsongen men spana gärna in vyerna där, tror även det finns cykelstigar där. Nu blev det mest friluftsställen och mat för annat vet jag mindre om. Butikerna Drejeriet och Gaupa är värda att titta in i, där har många lokala hantverkare sina alster. Tror du har så det räcker för en helg nu 🙂
    Åh,vad mycket jordgubbar du fick med dig. Var det på Rödön?

    Katrin 2015-08-27 22:08:13 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
    Svara
  • Hej hej 🙂 har mailat dig om min vinst hos craft.
    Trevlig helg 🙂

    Helen 2015-08-27 22:07:37 http://helelala.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!