Ännu mer hjortron

Efter att ha varit ute och plockat hjortron för första gången förra veckan blev jag fast. Det är roligare att plocka hjortron än blåbär tycker jag – mest för att jag gillar utsikten bättre.

Igår eftermiddags rullade jag upp till Ullådalen och gick på blöt myrmark mot Lillåstugan. Jag kunde se att många gått här före mig men jag hoppades ändå hitta bär som ingen annan hittat.

Efter att ha tagit av från stigen några hundra meter så hittade jag mina första hjortron som tryggt klamrade sig fast lite lätt dolda under en fjällbjörk.

Ibland är det svårt att se de små bären. Man ser ett alldeles gyllene hjortron snett framför sig men när man kollar ner på sin fot så har man ett helt gäng precis under näsan.

Trots att jag nästan fyllt min plastbytta så hade jag svårt att slita mig. Solen skulle just gå ner bakom Mullfjället och jag promenerade ner mot dalen igen.

Ullån porlade stilla under bron men lite längre bort hörde jag forsen. Och eftersom solens sista strålar fortfarande nådde till vattnet så tog jag en promenad neråt ån och badade myrblöta fötter i det friska fjällvattnet.

Från Ullån hörs ofta glada barntjut under varma sommardagar såsom den idag. Det här kan vara världens bästa vattenland som naturen gett oss.

När jag kom hem rensade jag hjortron och rårörde med socker. Min frukost är räddad.

Hjortronmyr www.traningsgladje.se Hjortron www.traningsgladje.se Bliz www.traningsgladje.se Ullån Åre www.traningsgladje.se Inov8 www.traningsgladje.se Hjortron www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
  • Varma hjortron till ostkaka…. Mmmmm! 🙂

    Rund är också en form! 2015-08-25 22:14:47 http://rundarocksaenform.wordpress.com
    Svara
  • Isa: det trodde jag med men när jag var söderut sist åt jag hjortronsylt på bär som plockats utanför jönköping. men det krävs väl en myr eller något i alla fall. där växer de!

    Sara 2015-08-25 19:39:43
    Svara
  • hjortron är så djävulskt gott! men har fått för mig det bara finns i norra sverige va!? i vår familj är de nästan exotiska och får enbart ätas vid extremt festliga tillfällen 😉 haha.

    ISA 2015-08-25 19:34:52 http://isabyl.devote.se
    Svara
  • Mari: ja, min sambo som inte gillar hjortron vet inte vad han missar…

    Vicky: åh vad glad jag blir!!!

    L: ja de är ljuvliga!

    Sara 2015-08-25 18:57:02
    Svara
  • Mm, mine favorittbær!

    L 2015-08-25 17:45:05
    Svara
  • Fantastiska bilder!! 😀 Helt underbara

    vicky 2015-08-25 17:10:44 http://thechillow.blogg.se
    Svara
  • =) ljuvligt. Är överlycklig att jag lärde mig att tycka om dessa ljuvliga härligheter.

    Mari 2015-08-25 16:12:32 http://www.doitforyourself.shapemeup.se
    Svara
  • Paula: ja faktiskt. minus att min telefon dog så att jag inte hade så mycket att lyssna på, mer än fjällvindarna. är inte så van vid den typen av mindfulness konstigt nog. brukar alltid lyssna på folk som pratar på radio eller i pod… 🙂

    Sara 2015-08-25 13:23:57
    Svara
  • Låter som världens drömmigaste kväll typ!

    Paula 2015-08-25 12:35:26 http://livehealthier.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!