Häng med på en dag i Stockholm

Idag hade jag en maxad dag i Stockholm. Det var en sådan där dag då man ska hinna med att träffa alla och som är minutiöst planerad. Jag älskar sådana dagar, men det är tur att inte varje dag är just såhär. Men – häng med från början!

Jag vaknar kl 06.30 och vet inte vad jag ska ta på mig. Garderoben är full med grejer men inget passar för dagen – eller ihop. Det får bli ett par vita byxor jag hittar långt in som jag köpt från Gap i USA, en vit blus från Indiska och en randig cardigan från Calvin Klein. Jag har tappat bort alla mina hårnålar så håret är lite på sne men så får det vara.

Kl 07.45 träffar jag Katta på Café Pascal vid Odenplan. Jag är 20 minuter tidig eftersom jag fått för mig att vi ska ses redan halv åtta, men det gör inget. Jag beställer surdegsfralla med ägg, en latte och en morotsjuice med ingefära. Vi sitter där i nästan två timmar och hinner beställa in en kaffe till. Efteråt är jag pepp på det mesta och vill förverkliga de planer vi har i vår.

Café Pascal Odenplan Stockholm www.traningsgladje.seCafé Pascal Odenplan Stockholm www.traningsgladje.se

Kl 10.30 promenerar jag nedför Västmannagatan för jag har en tid inbokad på Puder som gör ögonfransförlängning. Hit har jag gått i många år nu; en gång varje månad oavsett vad jag bor. Ullis är världsbäst.

Direkt efter att jag varit på Puder promenerar jag en kilometer bort för att ha ett möte inför kul saker som händer i höst och som gör att jag är så pepp inför alla de dagar som kommer. Men mer om det senare, för strax efter kl 13 möter jag Annika mitt på Regeringsgatan.

Jag ville bjuda henne på lunch och eftersom Burger & Lobster har stängt så får det bli ett bord på Sturehofs uteservering. Jag beställer räksallad och vi skålar i champagne och satt där sitter vi till klockan blev 15.30

Sturehof www.traningsgladje.seSturehof www.traningsgladje.se

Solen skiner och eftersom jag bjudit Annika på ett av mina Stockholmstips vill hon bjuda mig på ett av sina; så hon tar med mig till takterassen på Kulturhuset. Jag tar en latte med tjusig utsikt över city och Annika dricker virgin mojito. Det gör jag med sedan eftersom jag blir så väldigt törstig.

Kulturhusets takterass www.traningsgladje.se

Kl 16.40 sätter vi fart mot söder, för vi har en pressvisning att gå på. Världens kaos möter oss i tunnelbanan och vi är nästan fast eftersom mängden människor gör att allting står prick still i alla uppgångar. Vi försöker ta en buss istället men det är panikvarmt och biltrafiken står still så chauffören tycker att vi skulle gå istället. Som ett lemmeltåg går alla Stockholmare längs kajkanten vid Slussen och vi fortsätter med strömmen.

Slussen Stockholm www.traningsgladje.se

Kl 17.30 kommer vi äntligen fram till Pompadour där Röhnisch ska hålla en pressträff. Vi är bara en halvtimma sena och fyller på glasen med Pellegrino och svalkar oss i dörröppningen medan vi spanar på lite höst- och vinterplagg.

Pompadour Röhnisch pressträff www.traningsgladje.se

Runt kl 18.30 är jag tvungen att lämna minglet och åka hemåt för att packa ihop väskan och plocka med min sambo och sätta oss i en taxi mot Bromma flygplats. 90 minuter senare är vi incheckade och klara och alla mina MacBooks (jag reser alltid med två) hare gått genom säkerhetskontrollen.

Medan solen går ner lyfter vårt plan mot bästkusten och Halmstad och när det blir midnatt har jag precis lagt mitt huvud på kudden.

Bromma flygplats www.traningsgladje.se

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • […] nya favoritcafé i Stockholm är Pascal vid Odenplan men jag gillar också klassiker som Mellqvists på Rörstrandsgatan, Kaffeverket på St Eriksgatan […]

  Frukost - mina bästa tips 2015-08-19 08:59:27 http://www.traningsgladje.se/2015/08/frukost-tips/
  Svara
 • Kul att hänga med i Stockholm, fick lite längtan dit! Kulturhuset takterass är riktigt härlig 🙂

  Katrin 2015-08-15 21:08:25 http://www.katrinsaventyr.wordpress.com
  Svara
 • Åh, vilka fina bilder av en härlig dag! Och dit hår! Håret! Så himla fint! Hur får du till den där jätteknuten?

  PiaL 2015-08-14 17:21:32
  Svara
 • Härlig dag – Stockholm levererar 🙂 Blir förstås nyfiken på vilka planer du och Katta (som jag också följer) har, något särskilt? (I am born nyfiken)

  Och det här med två laptops, är det säkerhetsrutin?

  Emilia 2015-08-13 18:00:00 http://www.enemilia.se
  Svara
 • Många fina bilder på bloggen men varför gråar du ut bilderna vid mouse-over? När man läser bloggen på t ex en mac-laptop och scrollar med plattan så ligger ju musen mitt i fönstret vilket innebär att alla bilder blir utgråade och dassiga.

  Kickan 2015-08-13 15:26:13
  Svara
 • Ser ut att ha varit en riktigt härlig dag!
  Kläderna blev ju jättebra (till slut). 😉

  Kram M

  Rund är också en form! 2015-08-13 14:02:19 http://rundarocksaenform.wordpress.com
  Svara
 • Vilken härlig dag det låter som! Och tack för inspirationen. Vi är ett gäng tjejer som ska upp till Sthlm och springa tjejmilen och gå ut o käka. Både fiket och takterassen får nog besökas. Har du tips på någon härlig restaurang för kvällen?

  Kajsa 2015-08-13 10:30:08
  Svara
 • Btw: Vilken snygg klänning din väninna hade (med fina röda naglar) spot on!

  Lisa 2015-08-13 08:33:12
  Svara
 • Vad roligt att följa en hel dag med dig, buisy women! Verkar vara en superfestlig dag & jag är glad att ha lyckats fånga en kram under den på Pompadour 🙂

  Vilket kaos det var i t-banan. Jag tog taxi från Mariatorget, kort bit att gå men inte när man är ovan vid klackar.

  Hade varit roligt att höra vad du tycker om Röhnisch film? Du gör ju själv grymma filmer ihop med din bror & jag antar att du har öka för detaljerna.

  Kram & ha så härligt i Halmstad!

  Anna - Trend o träning 2015-08-13 08:24:10 http://healthyliving.se/trendotraning
  Svara
 • LivsnjutarSara , helt rätt!!

  Lisa 2015-08-13 07:44:03
  Svara
 • Gött med en sådan lyxdag mitt i veckan. Burger and lobser vill jag också testa 🙂

  pilla 2015-08-13 07:30:22 http://runwayp.com
  Svara
 • Mmm! Mycket kaffe, god mat och utehäng i sol! Känns som en typiskt bra dag 🙂

  Anna (orka mera) 2015-08-13 06:55:18 http://Piggelina.se
  Svara
 • buhuuuuu att jag inte fick träffa dig.

  Fin i det där busiga håret tycker jag.

  Puss

  Jessica 2015-08-13 00:45:53 http://www.jessicaclaren.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!